Lifestyle Living room design Small space

Which one is a New Black color in 2022?

Zdravo dragi moji, danas ću Vam pisati o boji koja će u 2022-oj biti zamjenska boja crnoj boji. Hahah, malo konfuzno ali tako pišu i drugi interijer dizajneri. Ova boja u suštini je meni odlična i vrlo jednostavno je možete kobinovati sa svim bojama kao i u svim stilovima je vrlo “osvježavajuća”. Vjerujem da prva pomisao kroz ovo čitanje će biti ljubičasta boja, ili žuta ali ne. Ova boja je boja prirode, i svakodnevno se susrećemo sa njom, samo možda s vremena an vrijeme u različitim tonovima. Naravno to je PLAVA boja!

Zašto će biti nova crna biti plava boja?!

Kako je ove godine u Junu mjesecu kompanija DULUX predstavila javnosti da plava boja će biti najviše korištena u 2022 godini. Svi su se pitali, zašto baš ova boja zašto ne neka druga. Naime, vlasnik ove kompanije je primjetio da se već u nazad godinu ili čak više najviše traži plava boja. Onda je odlučio, da svim svojim saradnicima koji su dizajneri da daju objašnjenje da li i kod njih klijenti najviše traže kombinacije sa plavom bojom. I da, dobio je odgovor. Zaista čak u istraživanju 92% anketiranih najviše ima detalja ili boju namještaja u plavoj boji.

Koliko i sam kad radim projekat ali i dok obilazim salone namještaja, mogu primjetiti da se zaista plava boja na namještaju kao i na dekoru najviše prodaje. Jer ova boja bilo kojeg da je intenziteta riječ, definitivno stvorit će veliku promjenu u vašem prostoru. Posebno sad zamislite, kada bilo kojem dekoru koji je plave boje dodate neki detalj zlatne boje. Definitivno, vaša prostorija dobija na izgledu. Kako inače mi kažemo, skroz druga kuća!

Dalje u nastavku, obavezno pročitajte gdje možda i ove godine možete primjeniti neku od nijansi ove najtraženije boje!

#1 Za one velike prostorije, kao dnevne boravke ili još bolje spavaće sobe-tamniji intenzitet plave boje možete jako dobro “iskorsititi”. Posebice ako se radi o akrilnim bojama-dekorativnim. Ako baš imate nekih pitanja, gdje biste ovu boju mogli primjeniti u spavaćoj sobi onda to je definitvno ili na ormaru ili još bolje samo na jednom zidu (gdje vam dolazi uzglavlje kreveta).

#2 Plava boja daje luksuz vašem prostoru! Da, upravo sa plavom bojom bilo kojeg intenziteta od onog najsvijetlijeg kao (baby blue) pa sve do onog najtamnijeg tona (kraljevske plave) definitivno će i kao bazna boja ali i kao boja koja će zauzeti 30% ili samo 10% boje u prostoru kroz detalje, definitivno omogućiti da prostor dobije “posebni izgled”.

#3 Boja koja uvećava vizuelno manje prostorije! Definitvno, siguran sam da će se svi interijer dizajneri kao i dekorateri sa mnom složiti, da sa plavom bojom gdje god bila manje prostorije činite većim. O bilo kojoj prostoriji da je riječ sa plavom bojom svoj prostor vizuelno uvećavate i transformišete u baš u onaj dom kao iz magazina.

#4 Kupatilo po mjeri svakog ukusa! Posebnu eleganciju u svom kupatilu možete dobiti uz pomoć vrlo zanimljive kombinacije plavih pločica i sive boje, bijele boje, roze i drugih boja. Svakako u narednim danima ću Vam predstaviti jedan vrlo odličan dizajn za kupatilo koji ćete svi željeti. Mogao bih reči da napokon postoji dizajn koji će stati u ravnu sa marble kupatilima.

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to e-mail me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram @mr.leohodzic.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.