Lifestyle Small space

What do you need to know about the Marble bathroom design?

Zdravo, danas sam odlučio napisati članak o marble ili mermernom dizajnu posebice sa naglaskom za kupatila. Jer, nekad je pored toliko trendova koji se nameću iz mjeseca u mjesec teško održati neki trend ukoliko ste podležni tome da svaka promjena u svijetu je ista i za vaš dom. Naravno, pisat ću i o tome poseban jedan članak jer nekad zaista ne možemo mjenjati svoj dom u skladu sa trendovima. Najvažnije je da u svom domu imate 3 stila, tri ili vise boja sa slicnim tonovima i namjestaj koji odgovara vasim potrebama. No, ipak kad se radi o kupatilima- to je velika investicija. I nekad da bi pripremili i renovirali kupatilo zaista treba sjesti i od milion verzija i ideja odlučiti koja je idealna za vaš dom. Tu sam da vam pomognem pri odabiru.

Mermerni dizajn trend koji već 7 godina “živi” i osvježava kupatila!

Da, baš kao što sam napisao u podnaslovu iznad ovog teksta. Mermerni dizajn pločica u kupatilima koristi se već 7 godina. Ne samo zbog toga što je to trend i što gotovo svi domovi u svijetu imaju barem na jednom zidu mermerne pločice. Već zato, jer bezobzira da li imali manje ili veće kupatilo uz mermerne pločice kupatilo dobije drugi izgled. Imate elegantno i bezvremensko kupatilo koje će trajati dugi niz godina, i uvijek sa stilske strane biti u trendu.

Odmah ćete u startu poslje ove slike reći-pa gdje je ovdje marble dizajn pločica?! Ovo su vrlo popularne pločice koje nose naziv hexogene marble počice koje po svom obliku su vrlo jednostavne za uklapanje-ali su iznimno skupe. No, zato se za renoviranje kupatila uvijek posebno štedi. Mnogo mi se dopada sa stilske strane-moderni skandinavski stil sa detaljima mesinga i zlatnim “šarama”.

Od tolike ljepote marbel dizajna, koje može biti i stil ali i odličan ukras u kupatilu. Ne mora značiti da kad se odlučite za marble dizajn u kupatilu ne morate kompletno kupatilo uraditi sa pločicama, dovoljno je samo jedan zid ili dva. Ostalo sve možete nadomjestiti sa detaljima i ormarićima, naravno bojama. Baš poput fotografije iznad, moj savjet da se uvijek posebno u kupatilima držite 3 boje. Jer, zaista kada se “pretjera” to se vidi u kupatilu! Uvijek kada udjete neciji dom koji je na prvi pogled prelijep. No, ono pravo se vidi u kupatilu-zato sva elegancija i onaj bezvremenski stil s početka teksta.

Također, ukoliko ipak niste baš ljubitelj da marble bude na zidnim pločicama-onda to možete prenjeti da bude dizajn na kadi za kupanje, ili na lavabou. Ali, da uklopite boje tako da uvijek imate omjer boja- ako volite tamne zidove neka bude saniterija svijetla (ne mora biti uvijek samo bijela) može biti druge boje samo svjetliji ton. Ili svijetlo-tamna kombinacija, no ako imate toalet i kupatilo u domu. Onda toalet neka bude svijetliji uz još dodatne dvije boje.

Primjer na slici je samo za ljubitelje obzirom da ste na anketi glasali čak vas 700 da ste “ludi za mermernim dizajnom u kupatilu”. Svaki sljedeći detalj koji bi ovdje postavili pokvario bi estetičnost. Osim toga, ovo je ujedno i primjer da vidite koliko zapravo je VAŽNO imati onaj sklop boja 60-30-10 uopšteno u prostoru. Zato i u interijer dizajnu kao i u životu treba imati omjer koliko i šta treba primjeniti-koristiti.

Moram se nadovezati na moj članak koji sam pisao prije ovoga, da zemljani tonovi u koje između ostalog se ubraja i ova “kamen siva” boja vrlo odlično stvaraju odličan dojam u malim toaletima kao što je ovaj na slici, naravno samo u slučaju ako imate sličan ili isti prozor. Ovdje možete vidjeti da je dizajner uradio maksimalno od onoga što se očekivalo, tome svemu dodao je i ogledalo koje je od poda do plafona. I sa tim detaljem vizuelno dobio najmanje još 5 do 6 m2, iako to sad možda zvuči banalno, ali da ogledalo je ovdje od velike važnosti. Tome svemu dodao je mesingane detalje, orhideje, sve je pomoglo.

Primjer koji sam gore pomenuo, da samo jedan “glavni zid” bude mermerni u ovom slučaju to su i zidne i podne pločice urađene dok drugi zidovi su ostali bijeli. Detalji su dalje pomogli da se stvori ljepši dojam i da se dobije kompletna slika. Bravo, čak i ovo vam može biti odlična inspiracija, ukoliko imate velike kupaonice i naprosto ne znate šta je najbolje za nju.

If you love reading articles like this one, check out my other texts  here . Don’t forget to email me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram  @ mr.leohodzic .

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.