Dining room design Bedroom Kitchen design Lifestyle Living room design Small space

TOP 6 interior design trends in 2022 will be popular everywhere

Zdravooo, dragi moji jeste li se naspavali hehe, nadam se da ste uživali i zabavili se sinoć na 31.12. Odmah čim sam se malo osvjestio, idem da napišem članak kojih 6 trendova za enterijer će biti popularno u ovoj 2022 godini. Ja je zovem parnoj godini, tačnije godini sa parnim brojem 22! No, hajde da se vratimo temi koju sam siguran da će Vam donjeti mnogo zanimljivih trendova koje ćete sa uživanjem primjeniti u svom domu. Idemo, vrijeme je da vam uljepšam početak ove divne godine.

Let’s start with these top 6 trends!

#1 Biophilični dizajn: Da, dobro ste pročitali! Ovaj definitivno dizajn je tu da vaš prostor u kojem boravite uljepšate sa divnim travnatim lozama, ili čak da postavite travnati zid koji će vaš dom učiniti ljepšim i definitivno prostranijim. Siguran sam, da ako niste čitali moje ranije članke već sam nagovještavao da ovaj dizajn definitivno zaslužuje pažnju. Posebice ako ga kombinujete uz Skandinavski stil, pa čak i industrijski stil.

#2 1970-te se vraćaju ponovo: Ukoliko ste bili ljubitelj boja, ili tek ćete ove godine po prvi put iskoristiti kako kažu “lude” sedamdesete definitivno zaslužuju ovakav povratak sa aplauzom. One su od startanja nagovještavale futuristički stil. Ako se neko ne sjeća tj. niste ih doživili. Onda ste sigurno preko mnogobrojnih serija, i filmova mogi osjetiti taj sil. To su bile zanimljive boje, kombinacija drvenog namještaja koji je zasigurno ostao upamćen po neobičnom obliku i dizajnu. Važno je da znate da se zapravo BOJE vraćaju u trend. Više boja, više energije u domu!

#3 Tradicionalni stil je ponovno u trendu: Sve što ste nekada imali ponovno u 2022 očekujte da vidite u prodavnicama namještaja. Retro je u modi, ponovo! Smatram da je dovoljno to da kažem. Sve pastelne boje, i tople boje, sa neobičnim teksturama, zanimljivim materijalima ponovo su tu i donose nam definitivno energiju koja će nam promjeniti život na bolje. Kombinujte moderni stil, sa industrijskim stilom. Ghost stolovi, stolice, namještaj neobičnog izgleda, kombinacije boja. Spajanje nespojivog (u granicama normale).

#4 Curved Furnishings: Za ovaj naziv nemam prevoda jer najbolje je da vam ostavim u izvornom nazivu. Lakše će Vam biti da se orjentišete dok budete bili u potrazi za nekim zanimljivim namještajem kao što je: stol, lampe, stolice, klubski stolovi, ugaone garniture, lusteri, komode i slično.

#5 Neobični i unikatan namještaj: Obzirom da smo već ušli u ovu 2022 godinu, koja je i sama po sebi već unikatna. Kako sam napisao, u trend se vraća veoma neobičan ali jako unikatan namještaj. Važno je da znate, taj namještaj ne mora biti najskuplji ili brendiran. To može biti nešto što je vrlo zanimljivo, vama i što ste ostavili na neko vrijeme. Možda je to neka fotelja koja je vama posebna, imate sentimentalnu vezu sa njom. Neko je važan vama sjedio u njoj ili jednostavno zbog njene neobične izrade nikad ranije je niste mogli kombinovat sa namještajem.

#6 Boja koja postaje primječenija i popularnija u narednom periodu je definitivno plavo-ljubičasta kombinacija sa crvenim podtonom. Naravno, kako sam napisao vama že zvučati totalno neobično. No izvorni naziv na engleskom je: “A bold blue with a violet-red undertone”. Upravo je ovo boja koju i drugi interijer dizajneri nazivaju bojom godine. Također, ova boja ima još jedan zanimljiv naziv: “Very Peri” te ćete je na internetu naći i pod tim imenom.

Very Peri boja u kombinaciji sa zlatnom bojom, će vašem domu ili prostoru dati izgled baš kakav ste oduvijek zamišljali. Također, i u kupatiima kada kombinujete ovu boju sa keramikom ili granitom dobit ćete jedan vrlo zanimljiv dizajn na kojem će vam gotovo svi zavidjeti. Također, sve isto ostaje samo primjenjute i za kuhinju. Boja stolica u trpezariji, sa crnom ili zlatnom metalnom konstrukcijom će definitivno vašem prostoru dati ono o čemu ste sanjali. Kada ove boje kombinujete sa marble dizajnom, imate luksuzan prostor u okviru budžeta.

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to email me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram  @ mr.leohodzic .

Leave a Reply

Your email address will not be published.