Living room design Lifestyle

The Best Winter interior design trends in 2021

Zdravo, dragi moji čitatelji, danas vrlo zanimljiv naslov koji svi definitivno očekujete, sa novitetima mojih divnih prijatelja koje vam želim predstaviti. Osim toga želio bih poželjeti dobrodošlicu svim novim čitateljima mog bloga, ali i onim koji su me zapratili na Instagramu. Hvala Vam, nadam se da će vam raniji članci dosta pomoći u pronalaženju kako same inspiracije tako i odličnih ideja. Za danas, kako možete pročitati u naslovu, pisat ču vam o najboljim zimskim trendovima za ovu godinu.

Boje i tonovi (koji su već popularni/ i koji će biti popularni)!

Kako i sve dosadašnje članke, započeo bih i ovaj podnaslov da većina boja i trendova koje sam “predvidio” (nisam u rodu sa baba Vangom-malo šale) su zaista i bili. Evo kratko ću se vratiti skroz na sami početak ove 2021 godine-tačnije u Januaru sam napisao da će trend boja za kuhinju biti definitivno Mint (zelena i plava) i Guess what? Pogodio sam, nakon mene mnogi poznati blogeri (ovi za interijer) su o tome pisali.

Čisto da se podsjetimo zajedno, naravno imate i prevod na stranici za one kojima je “mrsko” čitati na engleskom jeziku.

Krenimo od boja koje su već od davno određeni da budu zimske boje, i poredat ću ih ( one nove boje idu na sami kraj):

 • Zemljani tonovisa njima definitivno nema pogreške, uvijek su u trendu i idu u kombinaciju sa mnogim bojama;
 • Bronzaninaravno, da biste došli do zimskih boja i tonova moramo prvo krenuti od jeseni boja;
 • Pastelne boje: to su vam definitivno boje koje ćete moći u 99% slučajeva iskoristiti na pravi način;
 • Krem boja: ovdje veoma često bude zabune kod klijenata jer “ne mogu da shvate koja je to boja”- to vam je boja koja više u sebi ima bež i bijele, neki je u narodu zovu i Cappuccino bojom;
 • Prljava bijelauh, ovom bojom uz kombinaciju neke jače pastelne i zemljanih imate (PERFEKTNU kombinaciju);
 • Kraljevske boje: plava, zelena (safirna), rubin crvena, i druge.

Savjet 1: Koje god boje od gore prethodno napisanih odaberete, nećete pogrješiti! No, ukoliko uz odabranu boju odaberete i stil koji će uglavnom preovladavati prostorom i tome dodate neki super luster. Imat ćete savršen prostor, u samo nekoliko koraka i ulaganja.

Stilovi koji provladavaju u interijeru/enterijeru u ovoj jesen-zima sezoni?!

Uglavnom, odakle god da krenem a da je u pravcu ove trenutne sezone. Može se uvijek reći da u ovim zimskim danima preovladavaju bazni stilovi: Industrijski stil, Skandinavski stil, i Minimalistički. Ova tri stila su u suštini na balkanu bazni, i najtraženiji. Ono što je važno jeste da ova tri stila međusobom možete kombinovati i dobiti savršen dom. Ali, također ću vam dole ispod u listi navesti stilove na koje biste trebali obratiti pažnju.

 • Wabi-Sabi stil sa kojim sam se I proslavio! Kombinacija: kamen, drvo, metal. Većinom primjetni su u restoranima, čekaonicama, pa čak i u vikendicama. No, ako imate “open concept” kuću koja je ogromna-možete iskoristiti i za trpezariju;
 • Countryčesto se primjenuje u kuhinjama koje se nalaze u kućama pa tu možete vidjeti i francuski stil sudopera;
 • Rusticvrlo zanimljiv stil, lahko se može kombinovati ali samo u BOJAMA. Nemojte da bude onaj klasični rustični stil;
 • Modernistil sa kojima nikad ne možete pogrješiti, kombinuje se uz sve stilove. Poseban je što ovaj stil možete iskoristiti da modernizujete kamine i uljepšate svoj dom ali i naravno ostale detalje;
 • Mid-centuryšta god bih napisao možda bih nešto izostavio, tako da ovim stilom dajete prostoru “final touch;
 • Japandi stilkombinacija japanskog stila i skandinavksog vašem domu će dati najljepši izgled i odličan vibe;
 • Boho stilnajbolji za detalje sa kojima samo još više dobijete na vizuelnom izgledu.

Najbolje ideje za dekoraciju prostora (cvijeće, biljke, materijal itd)

Što se tiče ideja za dekoracije, ovaj period od prošle godine kod nas na porstoru balkana preovladao je Pampas. Svi su doslovno “poludjeli” za ovom super ukrasnom biljkom, koja je fenomenalna baš za ovaj period. Ovaj cvijet-biljka kako bih je nazvao je odličan izbor skoro za svaki prostor, svakom stilu i domu će podariti vizuelno ono što zaslušuje. Imat ćete taj bogati izgled doma. Možete ga naručiti na internetu, ja poznajem jednu osobu ona je Anamarija poznatija kao AesthicMagnetic.

View this post on Instagram

A post shared by Anamarija | AestheticMagnetic (@aestheticmagnetic)

Na njenom profilu možete pronaći više informacija o dostavi PAMPASA, ja bi je nazvao master za interijer, ali i kraljicom pampasa.

Savjet 2: Pored ovih prekrasnih pampasa, svakako svoj dom možete dodatno uljepšati ako volite “animal print” koji je fenomenalan za manje prostorije, ali za veće. Tu sa ovim printovima nemožete promašiti. Također, dodavanjem mesinga (zlatna boja, roze-zlatna) će još više uljepšati vaš prostor u ovim zimskim danima. Cvijeće- fikusi, filadendroni, kale, puzavac, difenbahije (orhidejeprave ili plastične/papirne u bojama po želji), u jednom prostoru od 10 do 15 m2 okej da imate do 3 cvijeta. Tako kažu stručnjaci, dok kod mene su čak i više ali sve zavisi od osobe do osobe. Pored navedenih detalja, ne smijem zaboraviti na ukrasne svijeće koje možete pronaći u raznim oblicima.

Savjet 3: Eh, sad ukoliko ste više za neku porodičnu atmosferu, obožavate cozy stil. Veliki ste obožavatelj onih mekanih i nježnih materijala (vuna-merino, baršun, svila) onda pored svih dekoracija možete odabrati one slatke i mekane dekice koje će još više upotpuniti atmosferu vašeg doma. Zašto sam pomenuo dekice-čebenca, kako god da ih zovete ili tepate kao ja. Moja prijateljica iste i plete, i odlično ih možete primjeniti u svom domu, i sa one estetske strane ali i one najvažnije da vam bude toplo dok čitate neku super knjigu ili gledate film.

Sa Evicinim dekicama, nema hladnoće. Obavezno posjetite profil, za više dodatnih informacija.

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to e-mail me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram @mr.leohodzic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.