Living room design

New Modern living room for my client

Zdravo, danas iako sam planirao neki novi članak o dizajnu koji sam radio za svoju dušu a to je kupatilo. Ipak, me preduhitrila Aida moj prijateljica. Koja je željela da joj uradim 3D ideju za njen novi dnevni boravak. Tako, da danas imate priliku vidjeti savršen dnevni boravak za moju prijateljicu ali i s druge strane klijenticu Aidu. Njena zamisao je bila da uredi samo zid gdje joj se nalazi Tv, ali i neka malena galerija. Obzirom da me malo “ponjelo” kao dizajnera, morao sam uraditi kompletan prostor. Jer, nema šanse da uradim jedan zid. Tako, da Vam svakako preporučujem da pročitate do kraja ovaj članak, možda i vama pomognem sa idejom oko preuređenja interijera.

What client wants, what exactly get?!

Kako i naslov kaže: ” Šta zapravo klijent želi- a šta dobije“- Vrlo je važno da kada imate ideju, predložite je vašem dizajneru i kako ja to volim reći. Najbolji način da eventualno uradite skicu stana i “na papir” stavite ideje šta biste željeli. Jer, mnogo je lakše kada imate tačnu zamisao. Naravno, ovaj naslov sam stavio, iz razloga što se u 99% slučajeva dogodi da ideja završenog 3D projekta bude mnogoo bolja od one prvobitne koju ste imali u glavi.

Ovako će izgledati Aidin dnevni boravak, nakon što se izmjene neki detalji u njenom dnevnom boravku.

Da, svakako ono 1% ostaje da se veoma rjetko dogodi da klijent bude nezadovoljan. Osim ako nije neko ko ne zna šta želi, ali nešto ipak želi. Tako da utom slučaju ni sam dizajner koliko god da 200% da od sebe, ipak nije on kriv već nemogućnosti želje klijenta. Sve što vidite na slici svakako možete pronaći u prodavnicama namještaja, ali svakako i na internetu online od dekoracija i namještaja. No, ipak s druge strane imate i stolare- koji će vam napraviti isti ili čak ljepši namještaj nego koji ste zamislili.

Prva ideja, za neku najrealniju promjenu moj savjet bi bio sljedeći pa tako ispod pročitajte.

Zašto baš ove boje?!

Siguran sam da ćete se pitati zašto ova kombinacija boja?! Naravno, kako sam vam prošli put pisao u članku vaćno je da primjenjujete do maximalno 3 boje u prostoru. Tako i ideja za ovaj dnevni boravak kod Aide. Veoma je važno da vaš dnevni boravak ostavi “onaj prvi dojam” na svakog gosta koji uđe u vas dom. Kombinacijom hladnih i pastelnih boja i kao trećeg podtona je siva boja koju u ovom slučaju sam izabrao kao baznu boju. Kod Aide, već postoji slična boja namještaja možda za nijansu tamnija. No stol, i ostali detalji su novi kao i tepih. Ovo je najbolji prikaz da klijentica može promjeniti s vremenom neke sitne detalje i dobije ovaj wow efekat.

U ovom današnjem vremenu, kako smo već zakoračili u mjesec pred Novu godinu. Ova kombinacija boja je idealna i bit će jako trendi u 2022 godini. Tako da ukoliko se odlučite na sličnu ideju boja, možete uživati narednih 10 godina jer u vašem prostoru će luksuzna zlatna boja učiniti da iznova i iz godine u godinu.

Iz drugog ugla ovako izgleda po noći ovaj dnevni boravak.
Sigurno ćete se pitati zašto ne snimam iz drugog ugla ovaj dnevni boravak, iskreno vlasnicu je interesovao ovaj dio prostorije. Jer na drugoj strani se nalazi kuhinja. Možete svakako pogledati na njenom profilu @aidahomedeco kako danas izgleda a kako àe izgledati za neki duži-ili kraći period to zavisi od njenih obaveza.

Za danas, toliko od mene. Svakako vama prepuštam da ostavite komentar i možda predložite šta biste voljeli ćitati, ili neku svoju ideju za uređenje stana.

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to e-mail me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram @mr.leohodzic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.