Lifestyle Living room design

Lighting living room ideas-5 easy tips just for YOU!

E pa zdravo svima, pošto se nisam mogao odlučiti bez vas a i zaboravio sam napraviti anketu vezano za članak o horoskopskom znaku! Odlučio sam napisati o nečemu mnogo važnom, obzirom da još par dana i ulazimo u jesensku sezonu. Pa će nam današnji članak dobro doći, da se i spremimo jer bit će tmurnih dana nerednih mjeseci. No, naravno ukoliko poznajete mene a i uz to čitate moj blog siguran sam da znate da će Leo ipak pronaći riješenje da osvjetli vaš dom. Danas, upravo imam rješenje, odmah da kažem nije reklama već sam dobio od prijatelja preporuku za jednu prodavnicu koju ću vam kasnije pomenuti, prodaju predivne i veoma zanimljive lustere i dr.

Tip 1: LIGHT YOUR LIVING ROOM RIGHT– Iz svog iskustva, a naravno iz čijeg drugog ću vam i pisati 😛 Do sada sams e susretao sa raznim dizajnovima lustera, plafonjera, stolni lampi, zidni lampi, linijske rasvjete…No, zanimljiva stvar u svemu tome jeste da nekad ni sami ne znate koji dizajn odabrati ta koju prostoriju. Zato ću vam upravo podjeliti jedan od najvažnijih savjeta kojima se ja koristim ali i moji roditelji pri kupovini.

Slika iz kataloga sa stranice ilightingbih.com zaista imaju odličan izbor rasvjete, siguran sam da ćete nešto pronaći i za sebe.

E da se sad vratim na ovaj prvi savjet a ujedno i super trik. Uvijek, kad biram rasvjetu npr; za dnevni boravak odaberem ovako nešto što ima više na sebi sijalica. Ako imate dnevni boravak od 16m2 do 25m2, naravno neki imaju i veće pa će shvatiti o čemu pričam. Kada imate ovako jedan “razgranat” luster, ili plafonjeru možete da osvjetlite svoj prostor i svaki ugao/kut vašeg prostora. Tako da u ovom slučaju vam neće ni biti potrebna dodatna podna lampa ili zidna jer ćete osvjetliti svoj dom maksimalno.

T2: CONSIDER OUTSIDE INFLUENCESKada razmišljate o boji za svoj dom, najprije morate početi tako da doslovno stanete nasred sobe i istražite gdje će koja boja biti – gdje svjetlost ulazi, arhitektonske kvalitete prostorije, pa čak i ono što je izvan prozora. Ako imate lišće izvan kojeg svjetlo mora filtrirati, to zeleno lišće će baciti refleksiju po cijeloj prostoriji. Ta će vam razmatranja pomoći da razumijete koja boja će dodatno “poboljšati” atmosferu u prostoru.

Tačno kako sam gore i napisao iznad, po dizajnu i namještaju i bojama tačno ćete znati koji oblik lustera, plafonjere ćete odabrati.

T3: DON’T JUST REACH FOR THE WHITE PAINT- Bez obzira da li u vašem domu imate tamnije nijase zidova, ili namještaja, sa lusterom ili plafonjerom možete stvoriti vrhunski ambijent. Ako volite više Francuski, Skandinavski ili Indrustijski i bilo koji drugi stil, gledajte da uklopite prema tome. No, s druge strane gledanja moj savjet da odaberete ove već gore pomenute “razgranate” lustere, plafonjer koje će se jednostavno i lahko uklopiti u svaki stil, dom ili boje. Sa njima ne možete pogrješiti.

Zapratite ih i na Instagram, stvarno imaju lijep izbor @ilightingsarajevo1

T4: LIGHT UP ANY DARK CORNERSE sad onaj još zanimljiviji dio, kako osvjetliti one najmračnije dijelove prostora. Vrlo lahko, ako ne možete sa bojom-jer ne znate koju više odabrati jer ako ima milion vrsta boja tome dodajte da svaka boja ima i svoje podtonove. Razumijem Vas! No, i to možete jednostavno riješiti uz pomoć osvjetljenja dovoljno je da odaberete LED sijalicu bijele boje i super zanimljiv luster/plafonjeru koja će omogućiti da svaki pa i onaj najmraćniji dio bude konačno osvjetljen.

T5: Uz pomoć refleksije i “jednostavne” rasvjete osvjetli svoj dom! Osim toga što ovaj trik tj. naziv može biti i tema, a vjerovatno ću u narednim danima i pisati o tome, za sad neka ostane trik. Da, možete uz pomoć boja koje imaju reflektivni predmeti, kao na primjer stol koji ujedno možete pronaći u prodavnicama širom svjeta. Osim namještaja koji ima reflektivna svojstva, tu su i boje koje u sebi sadrže takve primjese. Tako da kad postavite svoju rasvjetu, i upalite svjetlo, kompletna prostorija “oživi”.

Eh ovo je moj dizajn koji sam radio prije neki dan, znam da vam se dopao.
iLighting Sarajevo, zaista vrhunski i veoma kvalitetan dizajn. Morate posjetiti njihovu prodavnicu u Sarajevu.
Svakako tu je i veći izbor lustera, plafonjera…

No, ako Vas interesuje još više možete preuzeti njihov katalog i odabrati samo najbolje i najkvalitetnije za svoj dom.

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to e-mail me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram @mr.leohodzic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.