Living room design

Let’s find out which color was popular in 2021

Ćao, dragi moji! Kao što i sami znate sada jednom do 2 puta sedmično možete da pročitate super savjete za Vaš dom. Zašto me nema, siguran sam da se pitate?! Znate, dizajniranje jednog prostora bezobzira da li je riječ o dnevnom boravku ili restoranu. Zaista se morate maksimalno organizirati, jer sve ima svoj rok. Više sam se bazirao i okrenuo tome, tako da ukoliko budete željeli da radite svoj dom ili pak neku prostoriju. Javite se da Vam uradim idejno riješenje 🙂 Siguran sam da ćete zaista jako mnogo uštediti novaca, a povrh svega moći ćete tačno odrediti budžet i zaista dobiti kvalitetan rad. U ovom današnjem članku, neću Vam postaviti svoj rad, već rad i projekat od svoje prijateljice interijer dizajnerice Zerine Zinger koja je zaista vrijedna svake pohvale.

So, it’s time to talk about earth tone colors for your home!

Da, baš kako sam I napisao sad u podnaslovu pričat ćemo zašto su toliko važni zemljani tonovi. To jeste koliko mnogi ja to znam izbjegavali opet se na kraju odlučite za njih. Šta mislite zašto je to tako?! Evo odgovor sljedi u nastavku. Upravo zato, što sa zemljanim tonovima stvarate prostraniju prostoriju i činite je da vizuelno izgleda “toplijom”. Jer, kasnije kada dodate boje poput pastelnih tonova, samo još više uljepšate svoj dom. Najbolje boje, ukoliko imate velike prostorije kao i manje.

Rad koji gledate kao tlocrt radila je moja drugarica Zinger.

Prije nego nastavim, zapravo da Vam pišem o ovim aktuelnim bojama, ja ću biti slobodan i reći da su ovo s vremenom postale UNIVERZALNE boje. A sada nešto malo o mojoj prijateljici 🙂

Ukoliko zaista tražite dizajnera za uređenje svog doma, onda Vam mogu preporućiti svoju mentoricu ujedno i moju dragu prijateljicu. Moj savjet jeste da je za početak zapratite na Instagramu @zerinazinger i pogledate zapravo njene radove i bookirate se kod nje. Zaista ima mnogo divnih radova/projekata.

Toliko je zabavna, i odličan je motivator.

Eh, hajde da se vratimo na temu. Kao i mnogi interijer blogera (mali ih je broj na našim prostorima) ali neču ja zamjeriti ako baš mene odaberete da poslušate. Heheh malo šale, naravno iako nas je malo ima nas. Voma je važno da gledate da svoj dom uredite u 50:50 varijanti. Šta to sad znači?! 50% je vaša ideja i 50% ideja interijer dizajnera to na kraju bude 100% odličan i veoma uspješan projekat. Moj savjet jeste da dopustite da vašu želju interijer dizajner updejtuje u najbolje moguće rješenje.

Tip 1: Najbolji savjet već gore napisao, no ako ste onako površinski pročitali, ovo će Vam se dopasti. Odaberite zemljane tonove, ako želite da vaš prostor ujedno izgleda prostranije i “toplije”;

T2: Veoma je važno, da u sklopu prostora imate odličan dotok kako prirodnog svijetla, tako i odlično vještaško osvjetljenje (kvalitetna rasvjetna tijela možete pronaći u GreenMedia prodavnicama) i veoma povoljan za naše tržište;

T3: Pored navedenog, primjenite i super ideju da uz ove pastelne boje dodate barem 30% u svoj prostor. To može biti na tepihu, slikama, pa čak i zavjesama ukoliko ih volite.

Evo vidite, koliko zapravo sa kombinacijom zemljanih tonova možete da popravite i uljepšate svoj dnevni boravak.

T4: Također, uzet ću da opišem ideju sa Zerininog projekta! Zaista je ovo odlično kombinovala zemljane tonove sa imitacijom mermernog zida. Sa ovakvom idejom vi u svom prostoru dobijete veoma luksuzan dizajn a da pri tome ne morate uvijek razmišljati da morate nešto kupiti pretjerano visoke cijene da biste dobili tu “luksuznost”. Zapravo, najljepše ideje i ono što potiče luksuzan izgled jesu zemljani tonovi, pastelne boje i tople boje.

T5: Uz jednostavan namještaj, kad kažem jednostavan pod tom riječju ne smatram jeftin, nego onaj koji ima jednostavan/uklopljiv dizajn. Namještaj za sjedenje i treba da bude taj koji se može jednostavno uklopiti. Da biste to postigli, probajte birati ove tri boje namještaja: bež boju, svjetlo sivu, i safirno zelenu. Sa ove tri boje definitivno, bilo koje boje da dodate u prostoriju imat ćete LUXURY look 😀

Ideja za odličnu spavaću sobu/kancelariju sa posebnom “facal point”

T6: Boje poput morske zelene i pastelne plave uz zemljane tonove definitivno će spavaćoj sobi dati ono što joj najviše odgovara. A to je onaj Feng Shui energy, a to nam danas poslje iscrpnog dana, i obaveza omogući da se opustimo i uživamo.

Toliko predivna, i veoma je odlično iskoristila prostor i smjestila sve na svoje mjesto.

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to e-mail me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram @mr.leohodzic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.