Living room design

How to use perfectly British style Romo in 2021

Ćao, moji najdraži! Danas, vam želim predstaviti dizajn koji vjerovali ili ne nije toliko ranije bio primjenjiv u domovima. Dok, nakon ovog članka siguran sam da će te se “zaljubiti” u njegov dizajn. Ovo zapravo nije stil, ali obzirom da sve sto je lijepo i kada toga imamo više u prostoru, naš prostor dobija novu i bolju verziju. I onda ovaj dizajn prelazi u stil. Ovo je zapravo Britanski stil i tekstil koji se koristio samo za uređenje namještaja u palačama Engleske prjestonice. No, kraljica Elizabeta je uvijek birala najkvalitetnije i najljepše materijale za svoju palaču. Tako da se jedna manja grupica ljudi udružila i odlučili su malo više istražiti o kojem tekstilu je riječ. Kasnije, negdje 1987. godine ovaj tekstil se počinje prodavati za sve koji vole kvalitetno imati u svom domu, vremenom postaje toliko pristupačan da svi mogu uživati u ovom divnom tekstilu.

Sada nešto malo o ovom materijalu, i ko je zapravo bio prenošen 5 decenija sa “koljena na koljeno”

Osnivač ROMO tekstila kasnije i stila koji tek nakon 5-te decenije postaje jedini dizajn koji uljepšava kraljičinu palaču. Dok, danas se može jako često pronaći kao detalj koji prostoru daje posebnost, što ćete moći vidjeti na narednim primjerima.

Posebnost kod ovog stila jeste što se kombinuju zemljani tonovi, u kombinaciji sa hladnim i pastelnim bojama. Tako da žete vidjeti zanimljive boje koje će defintivno vaš prostor oživjeti, baš kao što je i kraljica svoju palaču. Ovaj stil zbog svojih detalja koji se nalaze na tekstilu će vašem prostoru dati bolju energiju, koja se zaista lahko kombinuje sa raznim stilovima.

Slika je preuzeta direktno sa današnje stranice ROMO Grupacije

Istinska vizija luksuza, elegantnih tkanja i zapanjujućih vezova prenose izrazito obilje u ovoj zadivljujuće lijepoj kolekciji. Nadahnuti mješavinom kulturnih referenci sa naznakama ljepote i raznolikosti prirode, primamljivi dizajn uključuje sjetno drveće, slikarsko cvijeće i dramatične, šarene vezove. Uz bogate kombinacije tekstura i boja, sofisticirani tkani dizajn obogaćen je sjajnim predivom. Kroz ovaj dizajn, ukoliko se odlučite za njega u svom prostoru, klasična dekoracija na stolu vam neće biti potrebna, ali ako baš želite onda neka to bude u nekom minimalističkom stilu. Kada ovom svemu dodate zlatne detalje imate SAVRŠEN prostor!

Priznajte, predivno izgleda 😀

Uz koje stilove će se ovaj dizajn najviše isticati?

Ovaj dizajn ROMO zbog svoje zanimljive teksture često bude primjenjivan kao i Art Deco u Contemporary stilu, kao i to da idealno se uklapa u stil mix and match. Znate, mix and match je stil za sve vas koji ste neodlučni u odabiru onog pravog stila za svoj dom. Tako, da veoma često ovaj dizajn možemo vidjeti u luksuznim domovima zatim u restoranima kao i u čekaonicama. Lahko se može kombinovati sa moderni stilom, na primjer na paravanima u spavaćim soba, ili na namještaju u dnevnom boravku.

Posebnost ovog stila odnosi se na detalje, tako ako imate neki već odabrani stil u svom domu. A, ako želite ipak neku promjenu za koju vam neće trebati nikakvi veliki napori, onda poslusajte moj savjet. Možete, iskoristiti ovaj stil odnosno tekstil da promjenite jastučnice na svojim jastucima. Zatim, kupite novi paravan pored toga ako ste stručni u krojenju onako “za sebe”, onda vam je potreban samo ROMO materijal i malo mašte.

If you love reading articles like this one, check out my other texts  here . Don’t forget to email me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram  @ mr.leohodzic .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *