Small space Lifestyle

How to use OMBRE Bathroom style in your house?

Zdravo, svima nadam se da ste dobro! Kako je i primjetno, sedmično na blogu objavljujem 2 članka zaista ne mogu kao ranije da stižem i svaki dan vas obavještavam o novitetima. Zaista bih volio kada bi mi ostavljali prijedlog da li u inbox na Instagramu ili ovdje na emailu što biste zaista željeli pročitati. Za danas, sam Vam pirpremio vrlo zanimljiv dizajn za kupatila. Ovakav stil će definitivno “oživjeti” u nadolazećoj godini, i već nakon postavljanja na anketi dobio sam zaista mnogo pitanja gdje se može pronaći i kako napraviti da i vi imate ovaj stil u kupatilu. Naslov je zaista vrlo zanimljiv, OMBRE kupatila.

Zašto izabrati OMBRE dizajn pločica u kupatilu?!

Da, ovaj stil vjerovatno pretposavljate da se sastoji od 2 do 3 boje maximalno koje ćete postaviti na svojim pločicama. Odnosno, primjenit ćete u kupatilu MOZAIČNE pločice. Vrlo zanimljive pločice, i ono što je zabavno to nisu pločice koje ćete doslovno jednu po jednu lijepiti, već idu u kvadratu i samo keramičar uljepi ljepilom za pločice. I to ide tako jednostavno, zanimljivo. Pitanje koje stoji gore je zašto primjeniti ovaj stil. Iz razloga, što vaše kupatilo će dobiti novi bolji izgled, također nekadašnje malo kupatilo dobit će svoj bolji izgled. Još ako tome dodate neke detalje, u zlatnim bojama. Što ćete svakako vidjeti u nastaku članka.

Što se tiče odabira boja, dizajneri koji rade na dizajnu ovih OMBRE pločica su uradila ove pločice u tri boje. Jer su pretpostavili da upravo sa tri boje koje ću napisati zapravo najbolje dobijate “maksimalno” od prostora. To su uglavnom sljedeće kombinacije boja:

  • Crno(granitna boja) više ima u sebi sivih tonova-bijela;
  • Plavo-bijela;
  • I moći ćete pronaći u kombinaciji svjetlo roza-sa bijelim.

OMBRE stil u drugim prostorijama?!

Osim kupatila, svakako što kao interijer dekorater i dizajner mogu vam reći da pored kupatila, ovaj stil OMBRE možete primjeniti i u trpezarijama kao i u dnevnom boravku i to na neki od sljedećih načina.

  • Uz pomoć OMBRE stila i uz pomoć saharske tehnike, kao i dekorativnih boja možete zaista uljepšati svoj prostor da samo taj jedan zid kad uradite imate najbolji dnevni boravak, ili trpezariju a s druge strane kupatilo koje ste oduvijek sanjali;
  • Dobra strana ovog stila jeste što sa ovim stilom možete “povećati” vizuealno manje prostorije, dok većim prostorijama dati onaj “maksimum” koji će i one najsitnije nedostatke ispraviti i stvoriti WoW efekat;
  • Ukoliko imate svoj vlastiti biznis, ili možda kompaniju. I u potrazi ste za onim najboljim rješenjem sa kojim ćete dobiti maksimum od maksimuma onda definitivno primjenite OMBRE stil.

Također, dobra strana ovog stila jeste što možete se igrati bojama namještaja ali i dodavanja detalja s kojima ćete dobiti baš izgled prostora o kojem ste zapravo jedan svoj period zamišljali.

Pored krečenja dekorativnim bojama u OMBRE stilu, definitivno možete se igrati bojama ali i detaljima, no ako baš ne volite krečiti, imate opciju samoljepljive tapete u OMBRE stilu. No, moja preporuka je da skupite novac i uradite dekorativnu boju.

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to e-mail me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram @mr.leohodzic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.