Lifestyle Small space

How to use Bold style for a better room design

Zdravo, svima! Za danas sam odlučio sastaviti jedan super interijer moderni stil koji se inače koristi za dnevne boravke. No, ovaj put želim da pišem o uređenju hodnika ali u ovom Bold stilu. Do sada nisam primjećivao da je neko baš koristio za hodnik. Odmah u prvom pasusu ću vas upoznati da postoje dvije razlike kod uređenja. Bolje da napiešem, postoje dvije verzije. Svakako ću nastojati da Vam fino kao i do sad objasniti, tako da ako se odlučite za ovaj stil sigurno nećete pogrješiti.

Kako upotrijebiti obje verzije u jednom prostoru, i koja verzija je bolja u kojoj prostoriji?

Da, kako sam I na samom startu/početku objasnio kod Bold dizajna tj. stila postoje dvije verzije. Nekako kao što u odjevanju postoji milion mogućnosti kako nešto obući tako vam je isto i sa uređenjem interijera. Važno je samo “naučiti” šta se može kombinovati sa kojim detaljom, bojom idr. U naredne dvije fotografije, pokazat ću vam ove dvije verzije Bold dizajna.

#1 verzija: prva verzija je stilska i siguran sam da će pronaći svoje obožavatelje i među mojim čitateljima. To je jedna moderna prostorija, a opet s druge strane ima i elemente (detalje) iz drugih stilova.

#2 verzija: ovdje vam je pretpostavljam već jasna razlika. Vrlo moderno, i u kombinacijama sa bojama i detaljima iz 80-tih. Vjerujem, da već nekoliko vas je osvojilo na prvi pogled. No, vidjet ću na anketi koju budem postavio na Instagramu.

Sad sad ste vidjeli koje su to dvije verzije, ovog super interesantnog dizajna. Možete vjerujem sad i sami u svojoj glavi pretpostaviti koji dizajn gdje ide. Nekako, ona svjetlija verzija se preporučuje za hodnik i trpezariju, i djelimično u kuhinji. Dok ova verzija sa razgranim tonovima i detaljima je svršena za dnevnog boravka pa i u master spavaćoj sobi. Svakako ideje gdje šta da od ovog dizajna iskoristite ovisi isključivo o vama i vašoj ideji.

U nastavku rezultati ankete na koju ste glasali ovako:

Dokaz da ipak više volite ovu prvu verziju, jednostavnost uz pomoć svjetlih tonova i one divne kombinacije pastelnih tonova.

Posebnost ove druge verzije je u tome što od velikog stana možete napraviti pravu luksuznu verziju. Posebice ako baš volite imati jedan detalj koji će vašem prostoru dati baš ono što “tražite”. A mišljanja sam da upravo ovo dekorativno drvo-lampu ćete i vi poželjeti u svom boravku.

Također i ovdje se radi o istom stilu, samo što su u pitanju raskošne boje! Ova lampa je jako dekorativna i odlično će vaš dnevni boravak “oživjeti” baš kako to i zaslužuje. Veoma je važno da znate kombinovati boje, kako i vidite pastelna roza boja je definitivno odlična da bude bazna (temeljna) u svakom prostoru pa tek onda da dodajte ovu baby plavu boju, i naravno sve tome ako želite maksimalno “izvući i dobiti onaj moj wow efekat” ubacite zlatne detalje baš kao ovi stolići, vi možete to popraviti sa dekorom na stolu, vaznama ili nekim drugim “tajnim trikovima”.

A da lustere po želji koje zaželite imate pronaći u pola cijene jeftiniji. Sve mogu za vas da naprave, sve što vidite lustere, šinsku rasvjetu. Baš svee, definitivno ispunjavaju želje!

No, važno je da odgovorite na pitanje: “Gdje biste ovaj stil “smjestili” u svom domu”?

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to e-mail me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram @mr.leohodzic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.