Living room design Lifestyle

How to transform living room wall with plywoods in 3 steps

Zdravo, dragi moji čitatelji! Danas jedan veoma zanimljiv “uradi sam” projekat koji je radila Evica poznatija kao @queenstangleddesires na Instagramu. U svom dnevnom boravku uspješno je uredila zid koji kada vidite i vi poželjeti da uradito u svom dnevnom. No, kako je to ona zapravo radila i koji materijal joj je bio neophodan da bi uradila ovaj jedan obožavam reći DIY project. Hajde da vidimo, korak po korak te da vas inspirišem da uradite isto ili slično. Tako da sam odlučio da današnji članak posvetim njenom projektu i dao naziv how to transform living room wall with plywoods. Definitivno, projekat za sve, idemo!

Potrebni materijal koji biste trebali nabaviti, za ovaj DIY projekt?!

  • Letvice (zavisno od veličine koju želite urediti, obično se uzima 5 i više komada te ih onda cirkularom sijećete);
  • Prajmer za letvice, naravno brusni papir i ostali potrebni materijali za drvo;
  • Boja za drvo, eventualno možete iskoristiti i sprej u boji–ovdje vama prepuštam da birate boju i detalje;
  • Boja za zid najbolja je boja Jupol latex matt-JUB boje;
  • Odabrati tapetu koja je najpribližnija onoj koju ste zamislili;
  • Swingcolor akrilni lak- ovaj lak je na bazi vode, pogodan za metalne dijelove, drvo tako da možete raditi i bez maske;
  • Naravno tu je i laserski metar, na osnovu kojeg ćete dosta lakše naći svoju ravninu i poredati letvice.
Ovo je finalni izgled, a kako se je došlo do njega u nastavku pročitajte! Idem u korak po korak sa objašnjenjem, tako da poslje možete se “baciti na posao”.

#1 Potrebno je letvice poredati u vašoj garaži ili ukoliko imate vrt na neki metalni stol, i početi sa bojanjem istih. Boju ovdje birate po želji, u ovom slučaju Evica je koristila crnu boju koju je poslje uz svijetli namještaj još više došla do izražaja. I njen dnevni boravak pretvorila u najluksuzniji kutak o kojima svi pričaju. Naravno, o samom procesu ću Vam u nastavku više pisati. Također, možete pročitati i veoma sličan članak koji sam pisao ne tako davno. Dok se letvice budu sušile poslje bojenja, možete priremiti zid i boju kao i tapetu.

Ovdje ćete malo bolje saznati ko je Evica, i što je to što ona najbolje radi. I da nemojte zaboraviti podjeliti na društvene mreže. Pored ovog članka, možete pričitati o tome kako uz pomoć plywoods ploča možete napraviti da vaš dom izgleda veoma luksuzno.
Trenutak kada je bojila letvice u crnu boju koristeći, Swingcolor akrilni lak- ovaj lak je na bazi vode. Oprostite na rezoluciji fotografije, obzirom da je bila manja nešto sam povećavao. Uglavnom možete vidjeti o čemu je riječ.
Faza postavljanja letvica nakon bojanja zida latex matt bojom.

#2 Jupol lattex matt koristila je za bojanje zida koji se nalazi iza peći. Neke prednosti ove boje su svakako i to da je periva, i može se koristiti za neke od površina kao što su: kuhinje, kupaonice, hodnici, javne ustanove (škole, vrtići, bolnice, hoteli itd.).

Kako odabrati pravu pozadinu tapete u svom prostoru, više o tome pročitajte u članku iznad!

#3 Nakon što ste obojili zid u boju koju ste odabrali, vrijeme je da pričvrsite letvice i tapetu. Ukoliko ranije niste uljepili tapetu, onda to možete uraditi prije no što postavite ove letvice. Što se tiče odabira tapete, uvijek možete se konsultovati sa interijer dizajnerom. Ili jednostavno na osnovu svojih boja u prostoru možete se orjentirati. Uz pomoć laserskog lenijara ili ravnala ovisnosti kako tko izgovara. Poredala je letvice tačno u liniju.

How to transform living room wall with plywoods

Preko ove boje je i pričvrstila letvice na zid, nakon što su se osušile poslje bojenja. Na drugu polovicu je uljepila tapetu brenda @photowall_sweden u dezenu koji je njoj odgovarao. I tako je stvorila odličan Skandinavski izgled koji je ovaj kutak učinio toplijim i spremnim za zimske dane. A tokom ljetne sezone ovaj prostor uz namještaj svijetlijih tonova učinit će najposjećenijim u domu. Sada je sve spremno za okupljanje porodice i prijatelja.

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to e-mail me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram @mr.leohodzic.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.