Bedroom Lifestyle

How to style a bed like a professional?

Zdravo dragi moji, danas sam odlučio napisati nekoliko super savjeta i na maternjem jeziku. A današnja tema je vrlo jednostavna i veoma zanimljiva. Kako urediti krevet za spavanje poput profesionalca? A naslov sam odabrao, jer me dosta vas pitalo da vam pišem upravo o ovome. I da naravno, tu je bilo još i pitanje koji krevet odabrati, iako sam ja to već pisao doduše na engleskom, opet ću Vam i ovdje napisati da bolje upamtite 😀 For today you will reading about how to style a bed like a professional?!

What YOU should do in your bedroom?

Siguran sam da ste jedna od osoba koja baš i ne voli odmah čim otvori svoje snene oči, da se podigne i odmah zategne krevet. Već ste više tip osobe koja voli još malo da se zadrži u krevetu! Živjeli Vi meni, ako barem još iza alarma ostanete u svom krevetu! No, upravo danas za vas pišem ovaj članak malo da vas motivišem. Hajde, da krenemo prvo koji krevet za spavaću sobu da izaberete a da ne prelazi neku nenormalnu cijenu a s druge strane da je u rangu sa kvalitetom.

#1 Zašto odabrati francuski dizajn kreveta, a ne ovaj sa madracem? Danas, upravo se dijelimo na ljude koji imaju francuski krevet i na one koji imaju madrac! Iskreno, moj neki savjet bi bio da pređete na francuski krevet. Uvijek na njega možete staviti nadmadrac i uživat u najljepšim snovima. A uz to, uštediti do nekoliko stotina i kupiti nešto za dom. Naravno, osim toga nećete morati dodatno plaćati svako 5 do 10 godina duplu cijenu. Kad sve saberete i oduzmete, shvatit ćete da za taj novac mogli ste svašta još nešto…

How to style a bed like a professional?

#2 Da li odabrati boju prekrivača u bojami sobe ili?! Ovdje se ponekad zna voditi velike “bitke” šta odabrati, i na kraju svi kupimo random šta nam dođe pod ruku. No, u suštini nema pravila da sad ova posteljina ide za ovaj prostor ova za onaj drugi. Fora je što, ako imate tamnu sobu izabrat ćete logično svjetliju posteljinu, ili da je tamnija ali svilena pa da ima odsjaj. Uvijek se igrajte neka bude i kontrast i jedno bojno, ili kako vas raspoloženje navodi. Budite svoji i držite se svoje odluke.

#3 Šta sa jastucima, da li uopće trebaju na krevetu? Jastuci nam uvijek trebaju, njih uvijek gledajte da imate što više na vašem krevetu. Osim što, nakon napornog dana doslovice se “bacimo” u krevet jastuci zbog svoje mehkoće nam daju osjećaj kao da smo uronili među oblake. Kako imaju ovu stranu udobnosti, zbog koji ih i obožavamo, imaju i ovu drugu još važniju reći ću “ulogu”. Da, vizuelno soba izgleda drugačije u prisustvu jastuka! Gledajte da imate jastuke u raznim bojama, napravite kontrast i samo sa tim detaljom promjenite atmosferu.

#4 Koje boje zidova odabrati ili još bolje je da… Odaberite na osnovu neke svoje intuicije, boju spavaće sobe. Samo nemojte sve zidove okrečiti u tu jednu boju. Držite se zlatnog pravila: jedan zid u boji ili sa tapetom. Dok ostali zidovi mogu imati nekoliko nijansa svjetliju boju ili bijeli da budu. Važno je da ne pretjerujete u bojama, važno je ostaviti da soba “diše”. U nastavku neke boje kao primjeri i njihova značenja, da se lakše odlučite šta vam odgovara. Samo jedan zid!!!

  • Crvena: ambiciozna, odvažna, moćna, strastvena, aktivna;
  • Narandžasta: instinktivna, optimistična, ekstrovertirana, karizmatična;
  • Žuta: energična, radosna, prijateljska, spontana, zabavna;
  • Zelena: rast, prosperitet, nada, restauracija, darežljivost;
  • Plava: sadržajna, odgovorna, inteligentna, autoritativna, kontrolirana;
  • Ljubičasta: kreativna, izmišljena, ugledna, suosjećajna, odana;
  • Crna: samopouzdana, elegantna, tajanstvena, zapovjednička, razborita;
  • Bijela: mudra, čista, iskrena, nevina, utjecajna.

Crna i bijela boja su uglavnom neutralne boje i lahko ih je kombinovati uz svaku boju. Tako da evo sad znate otprilike koja boja označava šta, pa će vam sad biti dosta lakše da se odlučite.

#5 Sa cvijećem ili samo sa detaljima?! Pitanje na koje često nemamo odgovor! Ali, neki najjednostavniji savjet koji možete dobiti od interijer dizajnera ili dekoratera. Kombinujte da imate barem jedan zeleni cvijet u spavaćoj sobi, manjih veličina, i nekoliko detalja koji su il zlatni ili srebreni. Tako ćete napraviti super atmosferu baš poput one na slikama najpoznatijih magazina. Tome dodajte i zanimljive paravane, zavjese neka budu do poda i bijele. Imate savršenu kombinaciju u najboljem prostoru vašeg doma.

#6 Miris čistoće! Možda malo čudno zvući ovaj paragraf, sa ovim riječima. Ali, miris čistoće je nekako najvažniji. Pored svih detalja, priznajte svi volimo ući u prostoriju koja lijepo miriše. Tako i ovdje, stavite neki super omekšivač na posteljinu, zavjese neka miriše soba. Ili kupite mirisne štapiće i osvježite prostor. Neka miriše i neka u toj prostoriji kruži samo pozitivna energije 😉

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to e-mail me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram @mr.leohodzic.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.