Lifestyle Kuće poznatih

How to look like Kate Winslet Penthouse on Manhattan

Dobar dan dragi moji, da, da, ne sanjate vratio sam se. Nisam tacno 2 ipol mjeseca pisao, htio sam malo da se odmorim i da se odmorite od mojih članaka. Za danas kao za nastavak još boljeg čitanja, odlučio sam započeti sa temom o domu jedne jako nama poznate glumice. Naravno, holivudske glumice već vidite u naslovu o kojoj je i riječ. Ako volite, baš kao i ja Kate Winslet je glumica koja zaista zaslužuje svu pažnju svijeta. Nekako ljetos, dok sam tražio inspiraciju za pisanje, “naletim” na Leonardovu kuću koja je također na prodaji, i odmah na narednom skrolu pojavi se njena kuća. No, ipak nisam želio jednu za drugom postaviti. A pri tome iskreno nisam mogao ni pretpostaviti da će mi se ova moja pauza ovoliko razvući.

Koji stil se najviše “ponavlja” u Kejtinom domu?!

Naime, vjerovatno možete i pretpostaviti koji bi to mogao stil biti u 3000 kvadratnom Penthousu na Manhattanom. Siguran sam da prvo sto ste pomislili jeste da je sve urađeno u suhom zlatu. Naravno, moram odmah da kažem da iako toliko domovi holivudskih koštaju treba istaći da nije uvijek sve riječ o luksuzu.

houseandhome.com

Kako bih i sam kao dizajner i dekorater mogao reći, nekada je veoma važna energija u prostoru. Jer, nekada ni novac ni trendovi ne mogu nadoknaditi tu energiju koja nam nedostaje. Koliko god razmišljali da svi holivudski glumci ili jednostavno javne ličnosti žive u raskošu. Nažalost, možda samo pojedinci! Većina slavnih ličnosti vole prostrane domove, dnevne boravke koji su otvorenog koncepta i da imaju mnogo dotoka prirodne svjetlosti.

Bas kao što vidite na slici dnevni boravak ovdje u New Yorku kod Kejt, je toliko jednostavan kombiniran sa modernim stilom ovih sofa i taburea. Dok su ove dvije kožne fotelje zapravo iz stila Bauhaus koje se odično uklapaju sa svim elementima koji nose crnu boju u ovom prostoru. Jasno je da možemo reći da se u njenom boravku nalazi sve i svašt tačnije MIX AND MATCH stil.

Zašto većina poznatih se odlučuje za mix and match stil?

Znate, obzirom na nedostatak vremena mnogi od javnih ličnosti nemaju vremena da razmišljaju šta je to što bi oni mogli sami urediti svoj dom. Zato se odlučuju da “pobjegnu” od trendova gdje sami sve češće se odlučuju za mix and match stil. Dok, ukoliko dobiju neke važne uloge u filmovima ili nečemu drugome što se bave pored toga što svi mislimo. Uvijek, teku pripreme kada se treba mentalno spremiti za neke uloge. No, ipak da ne bi to sve bilo “jadno” poznati su spremni i odluče se na korak da angažuju razne agencije za uređenje doma.

Čista klasika, kombinovanjem Skandinavskog i Urbanog stila. Naravno, ima tu malo i Baroknog stila jer važno je stvoriti taj dojam “osvježenog” prostora.
houseandhome.com

Naravno, mi Balkanci smo naučili da ako prostorija nije utopljena sa postavkom od zavjesa, tepiha, neke dobre ugaone garniture nije to dom. No, pošto je Kejt iz Engleske oni su navikli na ovako široke prostorije sa jako mnogo prostora. No, ono kao dizajneru mi se posebno dopada da je ona ili dizaner koji je uređivao ovaj prostor nije ostavio monoton prostor. Nekako je “izvadio” situaciju sa ovim tabureima, i zelenim biljkama.

Definitivno, koliko god da prostor bio veliki nekada moramo prihvatiti da iako ne volimo neke boje i stilove jednostavno ne možemo ih zaobići. Jer, na primjer, neke tamnije boje tačnije pastelne boje i zemljane tonove možemo kombinovati i primjeniti ih kako u velikim prostorijama tako i u manjim. Sve zavisi, zapravo šta mi želimo od tog velikog prostora. Veoma je važno da prije svakog uređenja ukoliko imate mogućnost, javiti se nekom od slobodnih interijer dizajnera. Svaka konsultacija oko pitanja boje i stila je uvijek besplatna.

Ovako kada pogledate iz ugla, svima se dopada ovaj prostor. Ako volite velike zabave, druženja onda veliki dnevni boravci su veoma važni za vas.

Kuhinja, siguran sam da ste već zainteresovani…

Kako i sami možete da vidite, u njenom domu koji košta vrtoglavih 5.3 Miliona dolara. Kuhinja je urađena u Skandinavskom stilu sa malim primjesama Industrijskog stila. Kombinacijom ova dva stila, stvarate jednu posebnu atmosferu i često dajte svojim gostima do znanja. Da ste vi jedna jako nježna osoba, koja voli prirodu i koja voli druženja. Zahvaljujući zemljanim tonovima, često nismo sigurni koje dodatne boje bi mogle još više “izvući” situaciju i uljepšati prostor. Ono, što mogu vam preporučiti jeste da ako imate iole sličnu kuhinju probate ubaciti vaznu sa cvijećem ili i pored toga uvijek neka imate veliku korpu sa raznim voćem.

Svi su “ludi” za Skandinavskim stilom.

Zašto? Pitanje koje glasi je zašto svi volimo Skandinavski stil?! Odgovor: ” Veoma prilagodljiv svakom budžetu, i jednostavan za uklapanje u svaki prostor” Ne to što smo mi vidjeli da tamo neka Kate Winslet voli taj stil, već zato što svi mi želimo uštediti koji novčić, a pri tome srediti možda i auto…Ima mnogo želja koje možemo ispuniti sa nekoliko stotina više u novčaniku.

“Um bez granica”

Nekako, što nastojim i sam ali i ono što nastojim skrenuti pažnju svim svojim klijentima da je važna jednostavnost i žiot bez limita. Pa čak iako se to samo radilo o uređenju interijera spavaće sobe. Sve jednostavno urediti, da sutra kad se “ispara” nećemo žaliti da promjenimo. U ovoj sobi imamo više stilova: Skandinavski, malo Boho stila ima na zidu Makrame, Rustikalnog, Engleskog (luster). Veoma je važno, pored svega toga kako sam na početku pomenuo, velika količina svjetlosti da bude u prostorijama.

Kupatilo, hm…ono će se dopasti svima! Da, to je stil koji smo očekivali u ostatku njenog Penthousa ali-ko čeka taj i dočeka!

Kupatilo je ipak urađeno u Engleskom stilu! Tu smo te Kejt čekali, ipak to je taj Engleski stil, sa kraljevskim labuđim ukrasima. Bijela i zlatna kombinacija, znate svi mi volimo možda luksuz, eventualno to se ne vidi u nekim prostorijama dok u kupatilu to je to!

Kupatilo u Engleskom stilu kod Kate.

Ne znam za vas, ja volim ovu kombinaciju bijele i zlatne posebno kada se radi o kupatilima. Naravno, svi smo drugačiji neki će se složiti neki neće. Dodao bih ovdje malo i mermernih pločica ma svašta bi se moglo, jel da?!

Poslje ovog reći ću kupatila sa stilom, vrijeme je da vidimo predivnu terasu na kojoj se Kate 100% nije ni sunčala.

Extra terasa kao iz onih filmova kad se prave party na krovu.

Uglavnom, veoma je važno reći da smo naučili koje stilove poznate ličnosti primjenjuju, i da uvijek imaju (samo neki od njih) više nekretnina u posjedu koje im služe samo za davanje intervjua ono “da se pokaže da imaju” i nekretnina gdje samo oni uživaju.

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to e-mail me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram @mr.leohodzic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.