Lifestyle Living room design

How to design a living room with Halloween colors

Zdravo, dragi moji danas je na red došla i tema koju ste vi odabrali. Kao što možete vidjeti u samom naslovu pričat ćemo, odnosno pisat ću Vam o zanimljivim idejama kako da svoj dom uredite u ovom Halloween stilu. Naravno, prva pomisao na ovaj stil odnosno dan vas podsjeca na one zanimljive kostime, detalje koje većina sa ovog područja nije neki fan. No, ovaj put obzirom da su boje i neki zanimljivi detalji veoma važni, danas ću Vam prenjeti taj dašak energije i ideja koje sam siguran da ćete u svom domu rado primjeniti. Hajde da krenemo!

Najčešće boje koje možete primjeniti uz ovaj stil, tačnije pred ovaj dan!

Obzirom, da je već jesen nastupila samim tim i u našem domu polako primjenjujemo iste. No, boje koje posebno ističu ovaj dan za koji se svi spremaju, čak u nekim gradovima Amerike komšije se takmiče jedni s drugima čiji će dom bolje izgledati sa detaljima Halloween-a. Da se vratim na boje ali i ideje šta možete uraditi u svom domu bez korištenja lobanja, i onih strašnih detalja koja ni sam nisam ljubitelj. Boje su uglavnom sljedeće:

 • Narandžastakoja ujedno predstavlja boje bundeve, ali i jesene boje opalog lišća;
 • Crna bojaneutralna i jednostavno prilagodljiva u svim situacijama;
 • Bijelauvijek je tu da prostoriji da nježnoću i da “ublaži” ostale jake boje;
 • Crvena bojaobzirom da sa crvenom bojom zaista možete svašta uraditi ali i uljepšati u prostoru, ipak sa ovom bojom se pozabavite kroz detalje, koja će prostoriji dati poseban izgled;
 • Bronzana bojaodlično se uklapa u prostoru, najčešće se koristi za detalje koji mogu biti od žice-stakla, tako da vašem prostoru daju izgled modernog stila sa kombinacijom industrijskog;
 • Bež boja u kombinaciji sa kremastim tonovima– savršena u svakom domu;
 • Još jedna zanimljiva boja koja ove boje može da “smiri” sa svojim intenzitetom je svakako i baby plava.
Fotografija preuzeta sa Pinterest-a.

Prije nego krenem sa pisanjem narednog podnaslova koji će biti o detaljima specifičnim za ovaj mjesec ali i Halloween, svakako moram vam reći otprilike za exJu gdje možete pronaći ovakve super detalje po jako povoljnim cijenama. Malo sam ovih dana obilazio razne poslovnice za uređenje doma, gdje sam naišao na super i popuste ali i zanimljive detalje upravo za ovaj mjesec Oktobar, bez obzira da li obilježavali “ween” ili ne. Ovdje vam ostavljam listu prodavnica bez linkova-jer to nije reklama već samo da vas usmjerim gdje biste eventualno mogli pronaći neke od dekoracija sa narednih fotografija.

 • JYSK;
 • English home;
 • Decora Home;
 • KARE DESIGN;
 • IKEA;
 • ZARA HOME;
 • JAMBO.

Vrijeme je za dekoraciju, koju možete iskoristiti za predstojeći period

Savjet 1: Najljepše dekoracije a da nisu one “strašne” možete odabrati super svijećnjake (veoma zanimljivih oblika), ako volite nešto da uradite kao kako je dizajner na slici iznad uradio. Kupite crni hamer papir/karton i napravite oblike koji vam se najviše dopadaju. Umjesto ove paučine, uzmete “veo sa vjenčanice”, ribarsku mrežu ili onu sa krompira hehe ili kupite u spreju dekorativnu paučinu i postavite ukrasne detalje koje ste prethodno nacrtali i iskružili makazama.

Ideja br.2: rebelvilla.com

Savjet 2: Kako vidite na primjeru broj 2- možete iskoristiti malo i božićne dekoracije i ukrasite svoj kamin ili ako nemate kamin ukrasite dio vašeg prostora. Ove bundevice- možete prave kupiti ili lakše i jednostavnije da ih pronađete u nekoj od prodavnica koje sam gore u listi naveo. Ukoliko ne nađete u prodavnicama iznad napisanim, uvijek možete pronaći na pijacama uzeti neke manjih oblika, i obojiti uz pomoć kista ili spreja i zabaviti se sa prijateljima i porodicom. Pored toga, ako ste fan pampasa onda definitivno imate spremnu dekoraciju za ovaj mjesec ali i Halloween 😀

Savjet 3: Ako imate priliku da uredite svoj hodnik i stepenice, onda evo zanimljive ideje, bas poput ove na slici iznad. Siguran sam da imate negdje stari kofer, ako nemate (napravite od kartonske kutije-zabavite se). Možete pronaći ove šešire po jako jeftinim cijenama, ili opet da budete dekorativni i sami je izradite. Bundeve koje kupite, obojite u boje koje vi želite, jer cilj ovog svega jeste da se zabavite sa prijateljima i porodicom.

Za ljubiteljice pink/roze boje, evo jedan odličan primjer: annabelannunziata.com

Savjet 4: Ako živite u svojoj kući, možete ukrasiti prilaz sa bundevama, i tako prilagoditi da imate najljepše fotografije ali i najljepše uređene stepenice u komšiluku hehe.

Savjet 5: Kako napraviti dekoraciju sa slike iznad i uštediti nešto sitno heheh, ili zbog zabave napraviti neku rukotvorinu na koju ćete biti izuzetno ponosni. Uz pomoć cirkulara ili ručne pile isjećete dijelove drvene palete, i isježete neki veči komad šperploče. Uzmete drvofix lijepilo i uljepite i ta-da imate jednu lijepu poslužavnik. Možete ga ukrasiti sa dekupaž tehnikom, ili samo prelakirati da ima sjaj. U njega možete staviti super ove bundevice ili bilo koju drugu dekoraciju, i postaviti na stol u dnevnom boravku.

Koji stilovi uređenja za mjesec Oktobar-jesenju sezonu možete primjeniti u svom domu?!

No, ipak ako više volite moderni stil u svom domu ali jesenje boje i one zimske ne možete odoljeti, evo jedan super primjer na slici iznad. Ovdje se nalazi uz ovaj moderni stil i Skandinavski stil koji daje posebnost sa bojama drveta i krem nijansama. Tu je svakako boja kamena koja pomaže da se na jedan veoma poseban način povežemo sa prirodom.

A, ako ste ljubitelj Farmhouse stila onda je vrlo lagano kombinovati uz bijele tonove dodati i bronzane boje.

Ovaj period u koji smo vrlo brzo ušli iz ljeta u jesen, i ove kišne dane. Definitivno će nas “natjerati” da se ne uspavamo i uredimo svoj dom i pretvorimo ga u našu toplu oazu. U kojoj preovladavaju ove jesnje boje, koji svi volimo ali da je uz njih i toplo sunce tu- no šta je tu je. Ipak, neću u ovaj članak sve postaviti, moram malo ostaviti zanimljivo i za naredni put. Nadam se da sam vam djelom pomogao koje boje i koje dekoracije možete pronaći ili napraviti za svoj dom.

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to e-mail me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram @mr.leohodzic.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.