Living room design

How to decorate a long and narrow living room?

Zdravo, dragi moji. Evo i mene da još jednom vam uljepšam ovaj kraj godine, želim Vam predstaviti vrlo zanimljive ideje u vezi uređenja dugačkih dnevnih boravaka. Znate na šta mislim, možda baš vi koji ovaj članak čitate ste u potrazi za ovakvim tipom članka. Sigurans sam da će vam ovih nekoliko interesantnih savjeta i trikova biti od pomoći. Hajde, da krenemo, još jednom dobrodošli ako se niste još pretplatili na blog to uradite sad, imae na dnu ovog članka mali formular pa ispunite.

Evo nekoliko zanimljivih savjeta, koji će biti od ogromne pomoći!

Savjet br. 1: Moj prvi savjet bi bio nekako najefikasniji, ujedno ovo je savjet za sve koji imate i dugačke ali i normalne dimenzije vašeg dnevnog boravka. U suštini, najvažnije je napraviti odličan raspored namještaja u prostoru. Ukoliko se radi o dužem i užem dnevnom boravku moj savjet a siguran sam da će se većina složiti da kupite manju ugaonu garnituru. Jedan klubski stolić, tv okačite na zid ispod komodica i to je sasvim dovoljno.

T2: Obavezno, obojite onaj zid koji je duži tj. na kojem nema prozor u bijelu boju tako da bi efekat izdužene prostorije bio bolji ali samim tim i dosta prostraniji. Ukoliko imate odličan dotok prirodnog svijetla, nemojte zamračivati prostoriju.

T3: Ako se u vašem prostoru nor; dnevnom boravku nalazi i trpezari i kuhinja važno je da se i tu malo “igrate sa bojama”. Bež boje, i tople boje mogu imati vrlo zanimljiv uticaj da vaš dugački dnevni boravak izgleda kraći i dosta komotniji za okupljanje vaše obitelji.

T4: Ako se u toj prostoriji nalaze ulazna vrata koja na neki način “smetaju”. Možete ih ukloniti, pa napraviti luk/prolaz ili čak klizna vrata. Kako biste s jedne strane imali vrata koja se zatvaraju, a s druge strane više prostora.

T5: Ovaj savjet više je kao nastavak 4 savjeta ujedno, jer cilj je ukoliko imate pregrađen prostor a mnogo bi vam ljepše bilo da zid koji je pregradni sružite (oprezno, da samo nije nosivi) uradite i dobit ćete jako super otvoreni koncept i vaš dom će biti mnogo ljepši.

T6: Ukoliko ni do sada sa ovim brojem savjeta nemate ideju šta uraditi, evo jedan odličan način što sam ja uradio jednoj svojoj klijentici i definitvno napravio ogromnu promjenu u domu.

Napravite veći prostor tako što uradite ugradbene police, sa ogledalom i imitaciju kamina (električni kamin) i dobijete super zanimljiv prostor. Ovaj render sam uradio u homestyler-u.

T6: Na zidove dodate ili još bolje na samo jedan (koji je upadan, odmah sa ulaza u prostoriju) i okačite umjetničke slike ili čak bolju varijantu ogledala zanimljivog oblika. Kupite super plafonjeru npr; sa kristalima koji vise. I dobit ćete siguran sam jedan od najboljih i najljepših dnevnih boravaka.

T7: Ukoliko plafon imate visok, a volje li biste da i on dobije neku ljepšu dimenziju. Super ideja, da kupite stiropor tj. rigipsanu dekoraciju i stavite na plafon iznad plafonjere/lustera ili na cijeli plafon. Primjer na slici ispod.

Upravo ovakav plafon…Koji sam ja radio svom klijentu u spavaćoj sobi.

To bi bilo to za kraj ove godine, bila je dosta zanimljiva, uradio sam jako mnogo projekata. Postigao sam dosta toga. Pa se vidimo u 2022. godini, sa još ljepšim idejama za uređenje doma. I da svakako proslavimo zajedno 2 godišnjicu bloga. Vjerovatno, ću tada na godišnjicu možda raditi na odličnim projektima.

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to email me if you have some interesting ideas at info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram  @ mr.leohodzic .

Leave a Reply

Your email address will not be published.