Lifestyle Kuće poznatih

Get inspired with Leonardo DiCaprio’s great home decoration

Zdravo svima, pošto volim da vas inspirišem kako svojim idejama za uređenje doma, tako i trenutnim aktuelnim trenodvima kada je riječ o interijeru. Naravno, pošto se i meni samom dopalo ali i vama neke moje “novine” na web sajtu odlučio sam ubaciti još jednu ekstr kategoriju. Siguran sam da će vam se dopasti, nju ćemo danas pisati a već krajem sedmice startamo sa temom o horoskopskom uređenju za sezonu jesen-zima. Pošto se upravo horoskopske ideje najviše dopadaju, želio bih pitati da mi napišete o kojem prvom horoskopskom znaku da vam pišem (koji bude ima više ponavljanja, o njemu čitate u srijedu/petak). E da se vratim na temu, danas kako i vidite pišem o domu nikog drugog nego svog imenjaka 😛

What is the style in his house and why is it so interesting to me, let’s find out together ?!

Image credit: Hilton & Hyland

Od samog ulaza možete primjetiti da se radi o veoma odličnom dizajnu kuće. Dopada mi se rekao bih ovaj italijanski stil slaganja kamena na kamen, koji je i danas veoma popularan. I uglavnom za jedan ovakav “prilaz” treba se odvojiti jedna fina “sumica” ili svotica novaca. Također, što mene kao dekoratera ali nekog ko obožava da kreira ideje samo za vas, dopada ovaj kontrast kamen-crvena boja (ton boje: Scarlet #900D09). Da je neka druga boja vrata ne bi ovako bila “privlačna na prvi pogled”.

Hajmo sad da uđemo u ovu njegovu kuću koja se nalazi u Los Angelesu i pazite ovo, lik je prodaje. Hahah, ne pitajte me što sam ga nazvao “likom”.

Image credit: Hilton & Hyland

Kako sam već siguran, pomislili ste gdje je hodnik kako to odmah s neba pa u rebra heheh, e pa ima neki mali hodnik al iskreno nije nešto zanimljivo. Klasični hodnik, više nekako možete vidjeti stepenice i veliki luster i to je to. Iznad vidite dnevni boravak, to je jedan od dnevnih boravaka moderni stil, pomalo mi se čini da preovladava Hiltonski dizajn zbog ovih prozora uz kombinaciju Francuskog dizajna. Dopada mi se ugao iz koje je fotografisan, i očito da je kuća za rentanja čim nema nekog previše glam namještaja.

Obzirom da ste se već možda “razočarali” jer ste očekivali da će biti neki veliki glamur, pa ako ništa barem neki zanimljivi dekor. Ali, jok! Jednostavnost, i u ostatku ove kuće ima ona neki zen koji vas vodi kroz cijelu kuću, ali mi se čini kao da “nešto nedostaje” kao da je prazno. Ne znam za vas, ali ja ovdje bi mora mnogo toga dodati da bi mogao živjeti. Vidjet ćete kasnije naravno i cijenu jer se ova kuća prodaje.

Image credit: Hilton & Hyland

Kuhinja je mala, dosta jendostavna s druge strane veoma praktična ima kuhinjsko ostrvo. Vjerovatno da nisu željeli sve da fotografišu, jer u ovom prizemnom djelu preovladava taj moderni stil sa posebnom linijom. Kuhinja je urađena po mjeri, a što se stila tiče ovdje preovladava moderni minimalizam. Koja je naglašena sa mermernom pločom koja baš i ne “iskače” tu su svakako biofilični deokor/zelene biljke. Zidne sijalice, koje su tu da još više naglase ovu jednostavnost. Zaista nisam obratio pažnju koliko kompletna kuća ima kvadrata, ali pretpostavljam da je malo kvadrata jer cijena je zaista mala.

Moram napisati da ovakav stil kuće, najviše odgovara jednoj porodici koja ne voli pretjerano uređen dom, koja voli da ima tu zanimljivu priču, jednostavnost gdje bi za nekoliko godina zbog lokacije mogli uzeti 2x veću cijenu a veoma brzo iseliti.

Mini trpezarija- samo za porodicu i mali krug prijatelja!

Što se tiče kako sam i napisao u opisu slike, ovo je minimalistički dizajn trpezarije. Dok bašta/dvorište moram vam odati ima predivan bazen i zanimljivu konstrukciju gdje preovladava onaj sa početka italijanski dizajn slaganja kamena na kamen. I da sve kroz cijelu njegovu kuću preovladavaju ovi lagani tonovi sljedeći boja: bež, bijela, zelena, siva, tu i tamo da je ubačena neka topla boja.

Ova kuća ima 5 spavaćih soba, kako su oni naveli u oglasu za prodaju, a jedna od njih je i ova master spavaća soba koja ima svoje kupatilo. Kako sam i rekao, pa i opet ću nije nešto previše glamurozna kuća kako ste vjerovatno očekivali. Klasična, ima neki poseban zen- mislim da bi većina vas uživala u njoj.

Uz svojih pet spavaćih soba, glavni apartman odaje počast luksuznim idejama spavaće sobe kroz svoju elegantnu bež shemu boja i elegantne drvene obloge koje blagoslivljaju sobu s butik hotelskim ambijentom. Drvena obloga-urađena sa šperploćama daje posebnu važnost osim one “bogate” slike/dojma odličan je izolator. Ono što se meni još dpada kod ove kuće jeste što su plafoni visoki, a ja to obožavam.

Image credit: Hilton & Hyland

Kupatilo iz master spavaće sobe je super urađeno, preovladava skandinavski stil uz moderni. Jednostavno, nema nekih detalja koji će vam odvući pažnju, striktno imam osjećaj okupaš se, opereš zubiće i bye.

E da sad dolazimo do onog zanimljivog djela, da-da to je to veliko dvorište sa bazenom, italijanski odnosno mediteranski stil. Jako cjenjen u svijetu interijera, i zahvaljujući tim kombinacijama podiže znatno cijenu doma.

Mediteranski stil-to je to!

Da, ovaj stil ima onaj efekat “wow” i to je to! Nema dalje, posebno mi se dopada što “komšije” ne mogu viriti u moj dio. Što znači da je super izolovano i odlično osigurana privatnost. Bravo, to danas jako nedostaje posebice u kućama koje imaju ovako bazen ili dvorišta. Naravno, osim ako ne živite u prizemlju zgrade ili negdje izvan grada.

Na kraju ona zanimljivost koju svi čekamo jeste i cijena?! Šta mislite koja je cijena ove divne kuće za porodicu koja obožava prirodu, i privatnost. To ostavljam vama da pogodite!

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to e-mail me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram @mr.leohodzic.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.