Living room design Lifestyle Small space

Find out what is a new minimalistic interior style

Zdravo svima, koliko god vas ima! Danas, je 2. august i ovaj mjesec polako započinjem sa predstavljanjem stilova koji će znatno promjeniti vaš dom. Naravno, u smjeru kakvom svi želite. Znate, u ovoj ljetnoj sezoni svi smo težili opuštenijim varijantama, boje su bile pastelne, kao neka “light” verzija ako razumijete šta vam govorim. Naravno još danas ću vas upoznati sa stilom koji u sebi nosi poruku da je “less is more“. Moja poruka svakako za vas je uvijek da se držite pravila koji je zaista važan u svemu ne samo u interijeru. Ali, pošto pišem i vodim temu za vas važnu pravilo je tri stila i zlatno pravilo. Ova dva pravila kad primjenite, vi ste kako kažu “na konju- uspjeli ste”. Današnjom temom to ćete i uspješno postići. Naslov je find out what is a new minimalistic interior style!

What is a new minimalistic interior style?

Najpribližnija da kažem definicija je da se radi o stilu za koji namještaj, boje, i detalje birate u granicama normale i komfornosti. Važno je da znate koje su granice, svakako ovaj novi minimalistički stil je odličan ako ste prethodno imali “natrpan” prostor. I sada ste u potrazi za jednostavnijom varijantom, ali da pri tome ne uništite energiju koja je kružila prostorom. Znate, većina ljudi pogrješi misleći, idem sad promjeniti stil i odmah će biti sve novo i bolje. Nažalost, neće! Ako ste osoba koja je naučila na pastelne boje, ili više volite tople boje. Uvijek tome dodajte boju koja je kontrast. I da, boje u prostoru su značajne nemojte to nikad zaboraviti!

Evo kao što vidite na slici iznad, detalji ovdje dosta toga obavljaju za vas bez da ste uložili veliki trud. Možete imati bijele zidove, ali nemojte dozvoliti da budu “tužni” stavite na njih neku umjetninu ili tapetu u bojama koje vama odgovaraju. Držite se jedan zid koji je fokusni neka bude u boji ili sa tapetom, ostatak zidova mogu ostati bijeli ili u najsvjetlijoj nijansi neke boje. Ostatak prostora ćete urediti sa detaljima uz pomoć namještaja i dekora.

azuro-republic.com
Find out what is a new minimalistic interior style

Which style you should combine with new minimalistic?!

Siguran sam da ste po već postavljenim fotografijama, mogli razaznati koji stilovi uz novi minimalistički se lahko uklapaju. Naravno, nekako sve se svodi da vaš prostor “diše” a da opet dobijete promjenu i onu traženu energiju. Zašto uvijek spominjem energiju?! Ona nam je najvažnija, samo boje će učiniti da budete odmorniji i da sve obaveze riješavate lahko i brzo bez onih negativnih razmišljanja. Poslje boja uvijek dolazi i udoban namještaj po vašoj želji. Nekad možete kupiti namještaj da je manjeg cjenovnog ranga ili da valja ili ne. To Vama prepuštam, da se tu odličite. Svakako kao interijer dizajner mada više kao interijer dekorater i neko ko je na strani kupca mogu vam zaista pomoći.

  • Skandinavski stil: jednostavan, organski materijali i ispunjenost prostora;
  • Industrijski stil: vizuelnost i dizajn koji oduševljava (svijetli mood ili tamni);
  • Moderni stil: moderan dizajn, udoban, prilagodljiv, kompaktibilan svugdje;
  • Eklektički sti: stil koji od svakog stila ima ono nešto što tražite.
  • Minimalistički: jednostavnost boja i materijala.

Ovo su samo pet stilova koji znatno mjenjaju izgled doma, a uglavnom bazni materijal im je drvo, metal, tekstil koji može biti u bojama koje zamislite.

Project by Luiza Rios- picture from @trendesignbook

Glavni element ovog stil vam je u tome visoko kvalitetnom dizajnu ali i materijalu. Namještaj i pribor imaju dašak luksuza, s naglaskom na to da budu posebni poput ručne izrade ili od čistijih materijala. Drugi način za minimalistički pristup bez gubitka stila je uporaba profinjenih i hladnijih završnih obrada. Kamen, metali favoriti su u dopunjavanju ovog trenda. Ovaj dio o materijalima kamena i metala me podsjeca na clanak na osnovu kojeg sam privukao vašu pažnju. Već sigurno pretpostavljate o čemu je riječ-naravno o Wabi Sabi stilu. Pogledajte i naučite nešto više o članku ispod.

Ovo je članak o kojem ste svi pisali, i tržili još detalja. A i jednini sam koji je pisao o tome, tako da i dan danas držim se na prvoj stranici Google-a. Za ovaj trend dizajna potrebno je više posla kako bi se usavršio. Ovaj pristup „manje je više“ čini ga privlačnim i omogućuje nam stvaranje prostora s galerijskim stavom i uređenim osjećajem. Važno je da uz neke od ranijih mojih savjeta primjenite i vaš dom postaje “domom iz snova”.
Evo jedan odličan primjer kako uz pomoć tri boje i pravila koje sam spomenuo na samom početku. Možete napraviti savršenstvo bez mane, ali stvarno!

Zar nije divno iskoristiti maksimalno hladne i pastelne boje, i tome svemu dodati metal kao što je zlatna boja. I onda u tom modernom stilu u skladu sa trendovima stvorite ambijent na kojem će vam zaista svi zavidjeti. Ali, na kraju krajeva zavidjeli ili ne, najvažnije je da se vi osjećate ispunjeno i da ste SRETNI!

Upravo uz pomoć ovog stila, možete dobiti više nego što izgleda. Zato sam svoje pratitelje na instagramu uveo da će imati priliku pročitati o stilu sa porukom “manje je više”. Moj mali savjet, je da se uvijek držite svojih boja i tome dodate mali kontrast. Posavjetujete se sa interijer dizajnerom i dobijete najljepši prostor sa mnogo energije. Zajedno možemo više!

***OBAVEZNO SE PRIJAVITE NA KURS KOJI ĆE POČETI SREDINOM OVOG MJESECA, I POSTANITE DIZAJNER SA ZERINOM I LEOM!

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to e-mail me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram @mr.leohodzic.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.