Lifestyle

8 interior tips: How to design your new modern hallway?!

Danas krećemo sa vrlo zanimljivim savjetima za to kako pretvoriti (ovo kad napišem imam osjećaj kao da sam mađioničar) bolje napisati transformisati svoj hodnik u moderni a pri tome da ne potrošite sav novac iz šteka. Da li je to zaista moguće, naravno da jeste! Čak neki dizajneri će Vam savjetovati, da prvo im fotografišete svoj hodnik, kako bi lakše mogli da vam daju adekvatnu ideju. No, sa ili bez dizajnera možete otprilike procjeniti šta želite. U nastavku svakako pogledajte šta sam vam pripremio.

Pridržavanje modernističke mantre ne samo da će vaše ideje u hodniku učiniti svježim, čistim i elegantnim, već će i raščlanjivanje stvari pomoći da se ovaj potencijalno ljupki prostor osjeća otvorenim i svijetlim – upravo onakav ulaz kakav ćete poželjeti za svoj moderni dom. Odmah da se razumijemo, “idealni” hodnik ne postoji! Ali, uz pomoć detalja možete stvoriti pravu magiju!

Tip no1: KEEP IT LIGHT AND BRIGHTMaksimiziranje protoka svjetlosti kroz prostor kamen je temeljac modernog dizajna, pa to imajte na umu, posebno za ideje uskog hodnika. Bez obzira imate li sreće da u prostoru imate puno prirodnog svjetla ili ne, pridržavanje svijetlih boja poput bijelih ili blijedo neutralnih na zidovima pomoći će da se prostor osjeća većim i svjetlijim. Najbolje će pomoći tonovi svijetlo siva-roza-bijela.

T2: CHOOSE A MODERN MIRROR SHAPE– Znate svi obožavamo i to nam je u prirodi da se divimo onome što vidimo. No, osim toga ogledalo je odlično ukoliko želite više svjetla u svom hodniku onda je ogledalo za vas. E sad, kažu da je oblik ogledala važan. Okrugli oblik je više za manje hodnike, dok kockasti ili pravougaoni za veće prostorije. No, ko zapravo se drži pravila, važno je da se vama sviđa i da ima zanimljive detalje.

T3: PICK A SLICK CONSOLE TABLE- Najbolji način je kada izaberete neku divnu i baš po mjeri komodu za hodnik neka to bude u boji, jer uvijek boja je ta koja podiže atmosferu. Posebice vam to i treba kada ulazite u svoj stan/kuću nakon napornog dana. Osim toga, isto tako više isplativo, ako obraćate više na cijenu da kupite u jedno (ormar sa vješalicom, ogledalom i djelom gdje možete ostaviti cipele- cipelarom)

Kako sam i rekao boja je najvažnija u domu, u svakoj prostoriji jer osim što lijepo izgleda, pruža pozitivnu energiju.

T4: MAKE A STATEMENT WITH CONTEMPORARY CHANDELIER LIGHTING– Ideje za osvjetljenje hodnika iznimno su važan dio rada ovih malih prostora. Rasporedite svoju rasvjetu kako biste bili sigurni da je svaki kutak dobro osvijetljen – i, ako imate dovoljno visok strop/plafon, razmislite o tome da napravite veliki ulaz s lusterom. Naravno, opet kažem obratite na to da izaberete luster prikldan vašem hodniku.

T5: Choose great picture for the wall- Veoma je važno da iakos te već u hodniku ubacili boje, i sve ostale detalje uz ogledalo. Postavite i neku sliku, umjetničku ili porodičnu. Važno je da energija bude u prostoru, no ipak ako ne može stati slika, onda kupite cvijeće neka bude najljepši detalj vašeg hodnika.

T6: Paint your doors– Znate da iako ste baš sve “našminkali” oduvijek ste željeli unutrašnjost ulaznih vrata da imate u drugoj boji. Što se tog dijela tiče, imate već sad dvije opcije. Obje kad stavite na “vagu” isto koštaju! Prvo rješenje da obojite unutrašnjost svojih ulaznih vrata (može biti bijela) zbog boljeg efekta. Dok druga solucija, bi bila da kupite foliju sa zanimljivim uzorkom i uljepite. Ali ako mene pitate, mislim da opcija pod brojem 1. bila bi ekonomičnija.

T7: Paint your floore tiles: Da, znate već sam pisao o ovoj super ideji sa kojom možete definitivno promjeniti kompletan izgled u domu. Obzirom da sam savjete i trikove već ispisao, ostavit ću vam ispod ovog paragrafa link do tog zanimljivog članka.

You can paint the bathroom or everywhere where you have tiles in your home!

Ukoliko tražite super inspiraciju, obavezno vas pozivam da pogledate moje reelse, ili odličan a veoma efikasan savjet pretplatite se na moju web-stranicu.

T8: If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to email me if you have some interesting ideas at info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram  @ mr.leohodzic  and tricks @mr.leohodzic

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.