Uncategorized

6 Tips how to decorate your condo in autumn colors

Zdravo svima, obzirom da smo negdje na sredini mjeseca koji je najtopliji u zadnjih mjesec dva. Već polako se treba pripremati za jesen. Naravno, ako ste već svoj dom uredili i kako obožavam reći “montirali” i sve je cakum pakum. Onda, mozete neke sitne detalje izmjeniti i stvoriti ljepsu i topliju atmosferu. Naravno, ukoliko želite i imate želje da i od ove jeseni dom blista bolje nego ikad što je blistao. Uz samo kako sam naveo 6 savjeta, dobit cete taj neki super izgled. Ovih 6 savjeta nisu uopšte teški, a niti skupi. Dovoljno je samo malo mašte, savjet besplatan od interijer dizajnera i njegov tag poslje na slici i to je to. Hajde da krenemo, inače uvod će mi biti lektira.

Vrijeme je za 6 super savjeta koji će vam promjeniti dom, bez mnogo ulaganja!

#1 savjet bi bio da bez obzira koje boje da već imate u prostoru, ubacite malo zemljanih tonova. Čisto, ako ste fan kao ja. Gdje za svaku nadolazeću sezonu uvijek neku boju, ili detalj dodajem da malo osvježim prostoriju. Naravno, ne mora to biti da iz sezone u seznu mjenjate izgled doma. Jer generalno, nemamo vremena a niti novaca da iz sezone u sezonu mjenjamo izgled doma. Dovoljno da na primjer; ako imate svjetlu prostoriju, dodate paravane u malo tamnijoj boji (teget plava, maslinasto zelena, tamniji ton roze boje, bronzana). Samo da “zagrijete” atmosferu, i svom prostoru date super izgled.

Na primjer kao što možete vidjeti na ovoj slici.

Također, isto važi i za vas koji već imate ovakve iste ili slične tonove, da tome dodate zelenu safirnu boju, ili čak pastelno rozu. Da, “razbijete” monotoniju i uživate u domu iz magazina. Tome svakako dodajte, zanimljiv novi luster, neke super slike za zid, naravno to su sve detalji.

#2 Opet moram ponoviti po hiljaditi put, dok budete ubacivali boje u prostoriju držite se onog zlatnog pravila. Jer zaista, ako ste laik ali jednostavno uživate u uređivanju prostora i to vas čini sretnijom osobom. Onda možete sa zlatnim pravilom napraviti bajkovit prostor, na koji će svi pa i vi ostati bez teksta.

Photo by: @interiors_dd

#3 Sljedeći savjet je pomalo drugačiji i gotovo da sam 100% siguran da ste ga barem jednom u životu primjenili. Ma sigurno jeste, a to je promjena detalja iz jedne sobe u drugu! Zar ne, upravu sam! Ovo je super savjet, jer dovoljno da odete u drugu sobu ili ormar sa nekim detaljima i “zarovite se”. Promjenite jastuke, jastučnicu, ili još bolje kupite novu. Toga danas imate kako kažu jednu bagatelu izbora. Čak promjenite tepih iz jedne prostorije u drugu, napravite PROMJENU!

#4 Vrijeme je za jedan zanimljiv prijateljski savjet! Potražite inspiraciju na mom Pinterest profilu, za svoj dom. Trenutno imam blizu 6 miliona aktivnih ljudi. I svakim danom stižu pitanja kad pišem za jesen verziju uređenja doma. Zato obavezno ako imate Pinterest zapratite me, tamo imam milionski broj ideja za urešenje doma.

This is my account on Pinterest, follow me!

#5 Ako vaš dnevni boravak ima pristup prirodnom svjetlu, nemojte ga zaklanjati tamnim zavjesama. Kreirajte svjetliji prostor, kad imate priliku. Čak i ako nemate velike prozore i puno sunčeve svjetlosti, odaberite svjetlije nijanse zavjesa, ili obojite zid oko prozora u bijelu boju sa reflektivnim detaljima kako bi vaša prostorija oživila.

#6 Pored dosadašnjih savjeta, više su trikovi al hajde! Možete ovome svemu dodati detalje sa zlatnim ili srebrenim detaljem. Vi odaberite, koji vama lično više odgovara. Jer nekad nemojte se “zaletiti” pa ako ste vidjeli da je nešto na akciji. Vi to kupite, donesete kući bude interesantno 24h i onda ide u ostavu ili za poklon nekome. Bolje dobro razmislite, konsultujte se. Barem su konsultacije free!

Nekad detalji, ne označavaju ono što možete prenositi u rukama. Poput figurica, ili namještaja. To može biti na primjer kao ovaj zid, ukoliko imate veliki prostor i jednostavno moja preporuka bi bila da okrečite/obojite svoj jedan zid, ili taj omiljeni kutak u prostoru. Ali, zaista, moje velike preporuke idu kompaniji koja godinama uljepšava naše domove. To je svakako JUB kompanija. Hvala Vam za to što uljepšavate naše domove!

Obavezno pogledajte kako sam ja okrečio svoj dom uz pomoć nove Jupol boje koja nosi naziv Antimikrob i koja uklanja čak 99.9% virusa iz našeg doma. Zar nije extra!

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to e-mail me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram @mr.leohodzic.

9 Comments

  1. Super saveti zaista. Uvek dobro dodje promena, još kada su saveti kvalitetni sa mnogo iskustva i sa manje novca onda vredi poslušati svaki i dati neku novu notu svom domu i svom uživanju. Hvala na savetima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.