Living room design Lifestyle

6 things you don’t need to do at home

E pa zdravo dragi moji prijatelji, danas je vrijeme da vam skrenem pažnju, šta ne biste trebali kombinirati u svojoj kući. Znate, ono kad uparujete dezen na dezen ali to nikako nema nikakvog smisla. Malo osvježite prostor, al svakako opet vas pozivam da se prijavite ovdje na kurs enterijera koji kreće u Septembru. Eh, da se vratimo na temu, u nastavku dobro obratite pažnju na ovih 6 stvari koji će vam sigurno uljepšati dom ali i olakšati dosta toga.

Time to talk about these 6 things

6 things you don't need
6 things you don’t need

Prvi korak: Nikako nemojte “kačiti” zavjese na prozore kao što su ovi ako su vam kratke. Bolje je i nemati nikako zavjese ako već nećete da stavite prave prozirne i dugačke. Zašto, ovo ovako govorim. Jer jedino ovako možete da shvatite, ali s druge strane mali prostor sa dužom zavjesom dobija na visini. Jer ovim trikom vi zapravo stvarate totalno novi prostor. Ovaj trik kad shvatite vizuelno stvara novi prostor bez ikakvog rušenja zidova, i što je važno nemate dodatnih troškova.

Naredni korak: Definitivno NIKAD! Nemojte jednu boju imati u prostoru. Poznajem mnogo osoba koji su godinama naučili na jednu boju, pa je to otišlo kvragu sve. Svaki detalj, namještaj, zidovi, tepih, zavjese sve je iste boje. Evo da vidite i primjer toga zaista ako imate slično obavezno mjenjajte!

Ovo je stvarno previše 🙁

Treći savjet: Iskoristite tri boje i napravi “lom” naravno malo šale uvijek nedostaje. Postoji pravilo koje se svugdje provlači u životu, a tako i u interijeru. Tri boje u jednom prostoru su i više nego potrebne da budu. Svakako više o tome ću vas naučiti zajedno sa prijateljicom mladom i vrlo uspješnom dizajnericom Zinger. Ali, ovdje ostavljam vam zlatno pravilo: “60-30-10” jednostavno sve se nadovezuje u prostorijama koje svima nama oduzimaju dah. A ako želite da i vaš dom bude u nizu ovih što oduzimaju dah, dobrodošli na palubu!

Ovdje na slici vidimo izvrstan dekor koji ovu monotonu sobu je “obasjao” svojim sjajem zahvaljujući jednostavnim i jednobojnim okvirima. I ovo ću pominjati u kursu svakako više ko od vas bude zainteresovan.

Prije nego što napišem četvriti korak, želim da vas napomen da obavezno se prijavite na moj kurs interijera i naučite neke zaista super osnove o tome kako i za manji budžet možete od svog doma napraviti “luxury mansion“. Kako do kursa, sve što je potrebno da se javite meni na Instagram profilu sa vašim emailom i željom. I to je to, naravno, neću biti sam sa lekcijama, tu je svakako moja draga prijateljica i kolegica Zerina Zinger.

S4: Ako vam se “mrzipromjena boja u trpezariji, i imate osjećaj kao da ste sve što se moglo isprobati u domu isprobali. E pa imate jednu vrlo zanimljivu soluciju, a to je da uradite svoj plafon obojite ili kako kažu u žargonu “dotjerate”. Naravno, ovo je više savjet za one velike i ogromne trpezarije. Dok za manje prostorije ovog tipa bih preporučio da plafon ostane bijeli a dva dijagonalna zida budu u boji.

Ovaj primjer uređenja je i više nego odličan, a uštedit će vam dosta novaca. Dok s druge strane imat ćete odličnu promjenu kojoj ćete se i vi i vaši prijatelji diviti. Mene pomalo podsjeća kao da je neki dvor u pitanju, hmm šta mislite?! Kao što i ovdje vidite i ovdje važi ono pravilo od tri boje, što sam gore na početku pominjao.

S5: Ako volite velike prostorije, otvorenost, više svjetlosti u svojoj trpezariji. Ali, ste ograničeni budžetom i jednostavno ne možete da rušite zid jer je on “noseći”. Šta u tom slučaju možete napraviti, bez da srušite pola stana?! Jednostavno, kupite si veliko ogledalo. I zabavite se možete ga prepoloviti, ili kupite više manjih ogledala i sve sastavite na zidu uz pomoć ljepila i napravite ovo.

Sad vi meni recite, zar ovo nije FENOMENALNO?! Ovo je sve što vam treba, a jednostavno ne želite a i nemate budžet da srušite pregradni zid. Onda najbolje rješenje je svakako ovaj ja ga zovem mirror wall. Ovaj trik će vam najpoznatiji dizajneri prodati za nekoliko stotina maraka a ustvari vi ga možete dobiti za cijenu sedmičnog obroka. Sa ovaim dizajnom ogledala možete se poigrati, i urediti na 1001 način. Samo vam treba mašta i vikend, malo muzike i krenite, zabavite se!

S6: Trenutni ljetni ali i ovogodišnji kolariteti za vaše zidove odnosno prostorije,su neke od dole navedenih boja. Ljudi, kako sam ovo napisao tako korektno kao da sam 100 godina u marketingu heheh, msm šta je za reći 😛 Nego da se ja vratim na trenutno aktuelne boje, inače ako krenem sa ovim smješnim marketinškom postavkom nećemo do sutra ovo završtiti.

6 things you don’t need to do at home
  • Kako sam i rekao na početku ove godine, ostajem pri tome trend boja je zelena mint, i svaka druga ali da bude tonalitetom u mintu;
  • Boja breskve koja je fantastična za kupatila, i hodnike (iz ovoga siguran sam da ste već shvatili da se radi o malenim prostorijama);
  • Svijetlo-svijetlo siva, ne kontam zašto sam dva puta napisao siva, aham da bolje shvatite o kojoj je boji riječ, naravno šalu na stranu.
  • Pastelne boje: roza, zelena, plava, ljubičasta;
  • Mat boje- idealne za velike prostore, naročito ako planirate ove godine promjenu raditi evo savjet (matirajte jedan zid, još ako je onaj “izvučeni” stilski zid onda iza stavite svijetliju nijansu) Znači to je PUN POGODAK!

Savjet: Uvijek kada idete u “pohod” na boje onda uvijek tražite paletu boja u tim prodavnicama. MORATE, jer kako vi sad u glavi možete zamisliti kombinaciju pastelno roze, zlatne i mat neke boje. Obavezno pozivam vas da se registrujete na KURS Interijera/enterijera i naučite fakat vrhunske i veličanstvene savjete i trikove!

I da svakako, za ovaj članak sponzor je kompanija JUB- boje i lakovi najbolji na tržištu!!

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to e-mail me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram @mr.leohodzic.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.