Uncategorized

5 zanimljivih ideja za uredjenje zidova u prostoru

Zdravo, svima koji obožavate čitati moje članke na blogu! Danas, vam postavljam odličan članak o tome kako da dizajnirate svoje prostorije uz pomoć 5 zanimljivh ideja za uređenje zidova. Ovo je jedna jako zanimljiva, tema za pisanje ali i čitanje! Siguran sam da će Vas ovaj članak inspirisati i da ćete odmah pošto pročitate, krenuti u potražnju za odličnu tapetu ili dekorativnu boju.

Budi profesionalac u nekoliko koraka i uredi svoj dom da izgleda kao iz snova!

Kako da uredimo svoj dom, upravo onako kako sam vidio/la na tv-u ili u časopisu?! To je glavno, pitanje svakog klijenta sa kojima sam imao priliku sarađivati. Naravno, svi klijenti ali i mi sami želimo da naš dom bude poput doma poznatih osoba. Svi dosadašnji savjeti, za uređenje doma uglavnom se baziraju na tome koje detalje trebate dodati, i koje boje će učiniti da vaša prostorija ponovno “oživi”.

Osvježi svoju prostoriju, uz nekoliko zanimljivih ideja koje Ti preporučujem

#1 Tropski izgled– ono što posebno može “oživjeti” tvoj prostor jeste ukoliko u svom dnevnom boravku, postaviš tapetu ili dekorativnom bojom urediš zid. Najbolja preporuka, za ovo ljeto ali definitivno i ovu godinu jeste kombinacija roze pastelne boje i tropskog lišća banane. Uz to, osim što će prostorija zablistati u novom sjaju.

5 zanimljivih ideja za uredjenje zidova

#2 Tapeta koja priča priču- Dizajneri savjetuju da sobu možete oblikovati podebljanim tapetama smirivanjem prostora neutralnim slojevima ili slojevima u još više boja, uzoraka i teksture. Najbolja tekstura za npr; spavaći soba jeste da odaberete nježne boje. To su uglavnom: svjetlo plava boja, tirkizna boja, kombinacija plave uz bijelu i neke malo tamnije boje. Također, isto vrijedi ako postavite tekst koji relaksira u zamjenu za tapatu.

Idealna kombinacija boja koja nosi jednu odličnu priču, uz to jako odlično će odgovarati i u dnevnom boraku!

#3 Preuredite svoju trpezariju do neprepoznatljivosti! Kao što postoje neka pravila, za uređenje dnevnog boravka i boja. Nešto slično, važi i za trpezariju. Obzirom da se u trpezariji okuplja porodica i veoma dragi prijatelji. Onda treba postaviti samo na jedan glavni zid neku veoma inspirativnu kombinaciju boja. I da ne zaboravim, treba da bude svijetlija varijanta tapete. Moj odabir za sve vas bi bila kombinacija: mermerna tapeta u kombinacijama boja (zlatna, plava, bijela, svjetlo siva).

#4 Transformacija za 360 stepeni– Ali, ako ste ljubitelj totalne transformacije u velikom dnevnom boravku. Imam savršenu ideju za vas šta možete uraditi, da napravite savršenu atmosferu. Ukoliko imate dvije boje već u dnevnom boravku. Ali, nekako šta god da od detalja dodate “nije to to”, u suštini uvijek vam nešto nedostaje. No, ipak Leo je tu da vam sve pomogne. Evo odlične ideje na slici ispod.

5 zanimljivih ideja za uredjenje zidova u prostoru!

Kao što vidite na ovoj slici sa primjera, dizajner je kombinirao sve boje iz prostorije i dodao na jedan zid. I tako stvorio atmosferu u kojoj bi smo svi poželjeji biti barem na 5 minuta! Ovo je definitivno najbolji izbor, u nizu izbora za jedan zid koji možemo preurediti. Zato i nosi naziv transformacija za 360 stepeni!

#5 Idea za wallpaper u dječijoj sobi! Sada što se tiče uređenja dječije sobe, mogao bih Vam predložiti 1001 ideju! No, uvijek kao roditelj znate koje vaše djete voli boje! Tako da ćete se time voditi, i naravno obavezno dodajte i jednu boju kao detalj u sobi u kontrastu boje na zidu. Znamo svi da djeca uživaju u bojama, a boje su u tom uzrastu veoma inspirativne i odlično utječu na razvoj vašeg djeteta.

5 zanimljivih ideja za uredjenje zidova u prostoru!
Primjer za djevočice
storenvy.com
Primjer za dječake!

If you love reading articles like this one, check out my other texts here. Don’t forget to e-mail me if you have some interesting ideas to info@inwithleo.com. You may also find me on Instagram @mr.leohodzic.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.