Lifestyle Living room design

10 room ideas for your luxury apartment

Zdravo ljudi, nisam vam pisao 4 puna dana siguran sam da ste se zapitali gdje sam to ja. Koji Vam ne dam mira nikako kada je u pitanju interijer. No, naravno tu sam samo imam malo više obaveza nego ranije. Ali, naravno ne mogu vas zaboraviti i uvijek ste mi u mislima. Vjerovatno ste vidjeli da objavljujem jako malo postova u sedmici. No, danas exclusive post za Vas koji ste mi pisali, i da vam nedostajem. Tu sam, danas pišem o 10 ideja za kupatila za vaš luksuzni stan ili da bude kao luksuzna kupaona. Koji vam naslov odgovara taj i čitajte 😛

Use natural colors, the is the first way how you can have luxury bathroom

#1 Kako sam i napisao, a mislim da svi koji čitate moj blog znate da Leo nekako već kreće od boje. Zašto, sigurno sam ja to već vama objašnjavao dok je blog pisan na engleskom jeziku. No, nije loše da ponovim. Kada imate urađenu prostoriju, najlakše je krenuti od zidova, pa onda i rasvjetu. I onda prelazite na namještaj, naravno kojim god putem da se odlučite nećete pogrješiti ali gledajte da zidovi budu prvi. Za veće prostorije možete koristiti malo i intenzivnije boje na jedan do dva zida. Ili ako imate manju prostoriju tu već idu svjetlije nijasne. Moja preporuka su svakako JUB boje, jer sa njima imate defintivno dezinfikovanu prostoriju.

#2 Duplo kupatilo– ako imate veliko kupatilo i jednostavno oduvjek vam je želja bila da imate i walk-in shower ali i kadu. Ako imate mogućnost, možete napraviti pored gore navedenih i jedan veliki walk in shower. Jer, kupatilo sa jednim elementom kao što je walk-in dobijate na prostoru dobijate i taj luksuzni izgled. Znate, da u svijetu posebice u hotelima sa 4 zvjezdice, pa evo vidim i kod nas na Balkanu sve se više koristiti walk-in kupatilo jer tu uvijek dobijate na kvadratima. A vjerujte meni iz iskustva ličnog ali i od klijenata da “onaj centimentar” znači mnogo. Čak sam doživljavao da klijent zbog kupatila koje ima kadu, nije mogao smjestiti veš mašinu/mašinu za pranje veša pa je ju morao prebaciti u ostavu ili u kuhinju. Zaista, nepregledno ali zbog tog manjka prostora upravo svi se i odlučuju na walk-in. Evo jedan dole u slici primjer, siguran sam da ako ne volite walk-in ćete zavoljeti.

#3 Mesing kao najsavršeniji element– Ukoliko ste jedna od osoba koja obožava zlatne detalje u svom kupatilu, onda mesing je element koji “must have” u svom domu. Bez obzira da li je riječ o kupatilu ili dnevnom boravku ovaj detalj koji budete koristili od mesingda definitivno će vašoj prostoriji dati posebnost koju očekujete. Ali, ipak ako ste više za onaj luksuz koji i nema zlatne u sebi preporučujem da vaše kupatilo uredite uz bež boju ili sivu. Opet svakako možete “srebrene” detalje dodavati. Kompanija gdje možete izabrati luksuzne sanitarne materijale, ali i neke detalje za svoje kupatilo jeste PURE CONCEPT koji će vašem domu, restoranu ili kuhinji podariti prvoklasni izgled.

Obavezno ako ste u prilici zapratite ih na Instagramu @purebanyobalkan tu ćete pronaći i link do njihove stranice i da vidite i druge proizvode koje imaju u ponudi.

#4 Mermerne pločice (luksuzni izgled bez kojeg se ne može)- definitivno, bez obzira koliko god da imate budžet za opremanje kupatila, i bez obzira koliko možete “izvući” luksuzni izgled sa drugim materijalima ili elementima. Ali, morate priznati da kupatilo bez marble tiles- nije luksuzno. Pravi luksuzni izgled možete dobiti sa pločicama kao što je marble. Evo jednog od primjera.

#5 Čudni trend! E sad ova peta idea, možda nekima od vas i nije čudna. Dok drugima će postati čudna, naime neki svjetski interijer dizajneri sve više koriste kuhinjske elemente u kupatilima. I posebice u luksuznim vilama, sve više se primjećuje kakao se “kuhinjski elementi sele u kuatilo” Zar nije to malo čudno, da u kupatilu imate: od zavjesa na prozorima, tepih na sred kupatila, lampa, cvijeće (fikus i ostala ekipa) pa čak i nekad se nađe i po neka fotelja. Zar, ne nekako sve se polako približava kupatilu.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.